Πολιτισμός

“Σάκουρα” είναι το όνομα της Ολυμπιακής δάδας για το 2020

Με τεχνολογία ώστε να μη σβήνει την εποχή των τυφώνων και να μετακινείται διαρκώς.

Έναν χρόνο πριν η Ολυμπιακή Φλόγα φτάσει από την Ελλάδα στην αεροπορική βάση Ματσουσίμα, στην επαρχία Μιγιάγκι, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του 2020 στο Τόκιο αποκάλυψε την Ολυμπιακή Δάδα. 

Τη «σάκουρα» -άνθος κερασιάς- σχεδίασε ο Ιάπωνας σχεδιαστής Τοκουτζίν Γιοσιόκα και στην κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε περίσσευμα και σκουπίδια από τα προσωρινά καταλύματα των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι του 2011. «Άνθη κερασιάς που ζωγράφισαν παιδιά στην κατεστραμμένη περιοχή ήταν η πηγή έμπνευσής μου» εξήγησε ο Γιοσιόκα.  

 «Σχεδίασα την Ολυμπιακή Δάδα για τους αγώνες στο Τόκιο το 2020 με την ευχή για ειρήνη και γιατρειά των καρδιών σε μια περιοχή που ανακάμπτει» είπε. «Το σχέδιο άρχισε αφότου, με παιδιά, ζωγράφισα, στην περιοχή που ανακάμπτει, άνθη κερασιάς. Τα άνθη που ζωγράφισαν ήταν όλα ζωηρόχρωμα, σαν να συμβόλιζαν μια σκηνή όπου οι άνθρωποι υπερβαίνουν και κάνουν μια καινούργια αρχή μετά την καταστροφή» πρόσθεσε. «Ήθελα, με το σχέδιό μου, να μεταφέρω στον κόσμο τη δύναμή τους. Το 2020, η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει την Ιαπωνία όπως ανθίζουν οι κερασιές, και θα φωτίσει τον δρόμο μας προς την ελπίδα» εκμυστηρεύθηκε ο Ιάπωνας σχεδιαστής. 

Για την κατασκευή της, επιστρατεύθηκε η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας. Κατασκευάστηκε από ένα μόνον φύλλο αλουμινίου. Έχει ύψος 71 εκατοστά, βάρος 1,2 κιλά και το σχήμα της είναι αυτό του παραδοσιακού συμβόλου «σάκουρα», του άνθους κερασιάς, του πιο γνωστού λουλουδιού της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.    

Ο Τοκουτζίν Γιοσιόκα πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός εξασφαλίζει το να μη σβήσει η φλόγα την εποχή των τυφώνων και ότι η λαβή της διευκολύνει να την μεταφέρει ο οποιοσδήποτε.

Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας στην Ιαπωνία θα γίνει στην πόλη Φουκουσίμα, στις 26 Μαρτίου του 2020 και η δάδα θα κατευθυνθεί νότια, στην υποτροπική νήσο Οκινάουα που ήταν και το εναρκτήριο σημείο του ιαπωνικού τμήματος της λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς του 1964. Θα φτάσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα στις 10 Ιουλίου του 2020.

Related posts

Μαθητής στην Κρήτη αποβλήθηκε και… έδειρε το λυκειάρχη

4press

Ξεσηκώθηκαν οι Γερμανοί όταν άκουσαν για όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους Η πρόταση κυβερνητικής επιτροπής για την αλλαγή του κώδικα οδικής κυκλοφορίας συνάντησε την έντονη αντίδραση των οδηγών, που απολαμβάνουν την απουσία ορίων σε μία κοινωνία γεμάτη απαγορεύσεις

4press

A Low Carb Diet Meal Plan and Menu Better For Your Body

admin

Leave a Comment