Συνεντεύξεις

Αμαλία Αντωνόπουλου: “Πρέπει να ανοίξουμε νέους δρόμους στην Πάτρα, για μια Διεθνή Σύγχρονη Πόλη”

Για την απόφασή της να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο μίλησε η καθηγήτρια μουσικής Αμαλία Αντωνοπούλου στη “4press”.

Ερ.: Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να είστε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου;

Αμ.Αντ.: Δεν είχα και δεν έχω σχέση με την πολιτική με την έννοια την κομματική. Αποφάσισα να ενταχθώ σ’ αυτή την παράταξη γιατί  είναι ανεξάρτητη, δηλαδή διατηρεί απόλυτη αυτονομία από κάθε πολιτικό φορέα και οικονομικούς παράγοντες.  Αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» ύστερα από πρόταση του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, τον οποίο εμπιστεύομαι και θεωρώ ότι και θέλει και μπορεί να αλλάξει την Πάτρα. Είναι ένα πρόσωπο, το οποίο έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια για το κοινωνικό σύνολο με παρεμβάσεις και στοχευμένες προτάσεις ενώ διατηρεί ένα δημοκρατικό προφίλ, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο σκέψης μου. Από την πλευρά μου θα ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις μου και τις ιδέες μου στο κομμάτι του Πολιτισμού. Γνωρίζετε τόσο τη μεγάλη μου αγάπη τόσο για τη μουσική όσο και για τους καλλιτέχνες, νομίζω ότι θα πρέπει να πάμε ένα βήμα μπροστά και να ανοίξουμε νέους δρόμους…

Ερ.: Δηλαδή τι προτείνετε;


Αμ.Αντ.: Πρώτον, το μουσικό σχολείο αποτελεί ένα φυτώριο νέων καλλιτεχνών κι όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αξιοποίησή του, αντίθετα έχει αφεθεί στην τύχη του. Δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ένα μεγάλο θέατρο προκειμένου να φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ μεγάλες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις το χειμώνα. Μάλιστα, έχουμε καταθέσει μια πρόταση να γίνει κηποθέατρο στο χώρο της πλαζ 3.000 θέσεων και αντίστοιχο στην περιοχή της Παραλίας. Τρίτον, θα πρέπει με την ενίσχυση της δημοτικής αρχής να γίνονται διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις στην Πάτρα με επίκεντρο το Πατρινό Καρναβάλι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ούτως ώστε και μέσα από μια «δυνατή» διαφημιστική καμπάνια να προσελκύουμε και ξένους επισκέπτες στην πόλη μας. Αυτή η κίνηση θα έφερνε και έσοδα στην Πάτρα, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν σε κοινωνικές δομές, που τόσο ανάγκη έχουμε.

Ερ.: Η παράταξή σας είναι από τις πρώτες που ανακοίνωσαν πλήρες πρόγραμμα…


Αμ.Αντ.: Πράγματι, είμαστε η πρώτη νέα παράταξη που έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμά της από πολύ νωρίς. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, οφείλεται στον επικεφαλής μας Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα και είναι ενημερωμένος για τον τρόπο επίλυσής τους. Εξάλλου πάνω από ένα χρόνο έχει ξεκινήσει τις περιοδείες του στις συνοικίες της Πάτρας προκειμένου να καταγράψει ο ίδιος τα προβλήματα από τους κατοίκους της πόλης μας.  Το σημαντικό, όμως, είναι ότι έχει καλά επεξεργασμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για σημαντικά θέματα.

Ερ.: Θα ήθελα να μου πείτε επιγραμματικά μερικές από τις προτάσεις του προγράμματός σας…

Αμ.Αντ.: Θα σας αναφέρω ορισμένες σημαντικές θεματικές ενότητες για τις οποίες υπάρχει επεξεργασμένο – εφαρμόσιμο πρόγραμμα.

Άγιος Ανδρέας. Να αναλάβει ο Δήμος Πατρέων την διεθνή εκστρατεία προσέλκυσης προσκυνητών στον Άγιο Ανδρέα. Τον πρώτο λόγο όμως και την έγκριση του πλαισίου θα έχει η εκκλησία. Το αντίδωρο της Πίστης μας στον Άγιο Ανδρέα θα είναι η οικονομική άνθιση της Πόλης.

Αστικά Λύματα. Στις Δημοτικές Ενότητες Ρίου, Βραχναιίκων, Παραλίας και Μεσσάτιδος καθώς και στις περιοχές Καστελλοκάμπου και Μποζαϊτίκων και σε άλλες περιοχές, οι κάτοικοι αναγκάζονται να πληρώνουν 50 ευρώ και παραπάνω τον μήνα, για να αδειάσουν τα αστικά τους λύματα. Επομένως ο Δήμος Πατρέων οφείλει να παρέμβει και αρχικά να απογράψει τους κατοίκους που είναι ακόμη αποκλεισμένοι και δεν έχουν πρόσβαση στο βιολογικό καθαρισμό. Να εξετάσει και να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κονδύλια για σύγχρονους βιολογικούς καθαρισμούς, με νέες προδιαγραφές, που καταργούν τους ανοικτούς τύπους εγκαταστάσεων.

Πράσινο και Προσβασιμότητα. Ο κ Πελετίδης επι 5 ολόκληρα χρόνια καταδίκασε σε μαρασμό τις συνοικίες της πόληςΟφείλουμε να απαλλαγούμε από αυτήν την θλιβερή, απαισιόδοξη, στάσιμη και αδιέξοδη κατάσταση. Να αλλάξουμε προσανατολισμό, να αποκτήσουμε αναπτυξιακή στρατηγική και να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας. Επίσης, η πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε υπηρεσίες, δρόμους και πεζοδρόμια πρώτιστη προτεραιότητα μας.  

Θεματικό Πάρκο του Ηρακλή στον Ριγανόκαμπο. Η Πάτρα ενδείκνυται να αποκτήσει ένα Θεματικό Πάρκο άθλων του Ηρακλή, είναι χώρος που του ταιριάζει η πολιτισμική βιομηχανία, καθώς ο Γλαύκος είναι ήρωας της αργοναυτικής εκστρατείας μαζί με τον Ηρακλή»! Ο ενδεδειγμένος χώρος για την κατασκευή του είναι ο Ριγανόκαμπος. Είναι πολύ κοντά στους συνδετήριους δρόμους της περιμετρικής και υπάρχει μεγάλη διαθέσιμη δημοτική έκταση. Η επένδυση αυτή θα προσελκύσει το διερχόμενο τουριστικό ρεύμα και θα διεθνοποιήσει ακόμη περισσότερο την Πάτρα. Η άποψη μας για την ανάπτυξη της περιοχής είναι ταυτόσημη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εγλυκάδος.

Ερ.: Παρατηρώ ότι συμμετέχετε σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις μαζί με τη χορωδία σας…


Αμ.Αντ.
: Η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη. Προσπαθώ εκτός από μαθήματα να συμμετέχω και σε εκδηλώσεις δίνοντας χαρά γιατί η μουσική είναι πρώτα απ’ όλα θεραπεία, μας διώχνει το άγχος, μας ανακουφίζει και φυσικά μας ταξιδεύει… Πρόσφατα συμμετείχα με τη χορωδία, που έχω δημιουργήσει με ταλαντούχα παιδιά, στην εκδήλωση που έκανε ο Μορφωτικός Σύλλογος κυριών και πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά. Επίσης, ακόμα μια ωραία εκδήλωση ήταν και η συμμετοχή μας στην εκδήλωση της αντικαρκινικής εταιρείας ύστερα από πρόσκληση της κ.Νατάσσας Ράγιου. Θα ακολουθήσουν και άλλες όμορφες και μεγάλες εκδηλώσεις στην Πάτρα μέχρι τον Ιούνιο.


Ερ.:  Γνωρίζω ότι και ο αδερφός σας Πάνος Αντωνόπουλος έχει καλλιτεχνική φλέβα… Βραβεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη για το θεατρικό έργο του, «Το ελάφι», από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Διαχειρίζεται και γράφει στην ιστοσελίδα envivlio.com. Μάλιστα, το πρώτο του βιβλίο “Με το ίδιο βλέμμα” θα κυκλοφορήσει τον Μάιο από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ. Θα συμμετέχετε στην εκδήλωση που διοργανώνει να φανταστώ;


Αμ.Αντ.: Ναι και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη. Τη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 8 το βράδυ θα βρίσκομαι στην Αθήνα στο “Mollini” Ιπποκρατους 9-11 που θα γίνει η  παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Αντωνόπουλου. Το μουσικό μου πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια από διάφορες χρονικές περιόδους.

Related posts

Κατερίνα Σολωμού: Χάνονται γαλάζιες σημαίες και τουριστικές ευκαιρίες

4press

Συνέντευξη Άγγελου Τσιγκρή στη 4press: Θα είμαι ο Άγγελος… κάθε πολίτη”

4press

Η Δήμητρα Θεοδωροπούλου μιλά στη 4press για την κωμωδία «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στις Γραμμές ΤέΧνης

4press