Συνεντεύξεις

Ασημίνα Ταγκαλάκη: “Θέλω να προσφέρω ενεργά πλέον στο κοινό καλό της Πάτρας μας”

Στη «4press» μίλησε η υποψήφια διαμερισματική σύμβουλος στο Αρκτικό διαμέρισμα Ασημίνα Ταγκαλάκη Ντούλια. Η πολιτικός μηχανικός και Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων με τη μεγάλη κοινωνική προσφορά, καθώς συμμετέχει εθελοντικά σε αρκετούς συλλόγους, απαντά γιατί αποφάσισε τώρα να είναι υποψήφια αλλά και ποια ζητήματα εκτιμά ότι είναι άμεσης προτεραιότητας.

Ερ.: Θα συμμετέχετε για πρώτη φορά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια διαμερισματική σύμβουλος στο Αρκτικό Διαμέρισμα. Γιατί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πήρατε αυτή την απόφαση;

Ασ.Τ.: Αποφάσισα να είμαι υποψήφια στο συνδυασμό πρωτεύουσα ξανά κ στο πλευρό του Γρηγόρη Αλεξόπουλου  μετά από ώριμη σκέψη  και αφού ασχολούμαι με τα κοινά περίπου 15 χρόνια μέσα από το γονεϊκό ,συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις κ’ άλλα . Είμαι ενεργός πολίτης συμμετέχω στην διαμόρφωση των αποφάσεων για την Πόλη μου και θέλω να προσφέρω ενεργά πλέον στο κοινό καλό της Πάτρας μας. Έχω δώσει δείγματα της ενασχόλησης μου  μέσα από την δράση μου ,πολλά χρόνια τώρα και εκτιμώ ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να αναμιχθώ ακόμα περισσότερο ώστε να βάλω κ εγώ το λιθαράκι μου Για να φτιάξουμε μια πόλη ανθρώπινη και αντάξια της θέσης της. Και γιατί όχι οι νέοι άνθρωποι να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Έχω ένα όνειρο…”, είναι η φράση με την οποία  περιγράφει το σπουδαίο όραμα του ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ…αυτό  τα λέει όλα.

Ερ.: Γιατί επιλέξατε την παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου «Πρωτεύουσα Ξανά»;

Ασ.Τ.: Αποφάσισα να είμαι στο πλευρό του Γρηγόρη Αλεξόπουλου κ αι του συνδυασμού Πρωτεύουσα ξανά  γιατι είναι ένας άνθρωπος με όραμα για την Πάτρα είναι αυτοδιοικητικός ασχολείται σχεδόν 25 χρόνια με την αυτοδιοίκηση άρα έχει γνώση και άποψη, αλλά κ από τον ρόλο του ως σντιπετιφεριαρχης απέδειξε ότι είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, με ήθος γνώση κσι πολύ δουλειά. Εκανε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς. Ο συνδυασμός είναι Πολυσυλλεκτικός  και ακομμάτιστός χωρίς σημαίες κ χρώματα. Δεν περισσεύει κάνεις συνεργαζόμαστε όλοι για έναν κοινό σκοπό ….Την Πόλη μας. Πιστεύω στον Γρηγόρη Αλεξόπουλος και ξέρω ότι μπορεί να φτάσει την Πάτρα εκεί που τις αξίζει τελικά.

Ερ.: Η Μαρίνα της Πάτρας  θέλει άμεσα βελτιώσεις. Ποια η πρότασή σας;

Ασ.Τ.: Η Μαρίνα της Πάτρας είναι κομβικό σημείο μέσα στον ιστό Πόλης μας και οφείλουμε  να την διατηρούμε κόσμημα για την Πάτρα, τους πολίτες, αλλά κ τους ανθρώπους που επισκέπτονται την Πόλη μας είτε για τουρισμό  είτε  από τα γύρω μέρη για δουλειές τους. Είναι προσβάσιμη από όλους και θα μπορούσε με τις απαραίτητες παρεμβάσεις να γίνει πόλος έλξης για πολλούς ανθρώπους είτε για αναψυχή είτε για εργασία. Δηλαδή   με τις κατάλληλες ενέργειες θα αποτελούσε πηγή για θέσεις εργασίας, με λιμάνι για κρουαζιερόπλοια προς  τα νησιά του Ιονίου κ όχι μόνο. Θα γινόταν μια κοσμοπολίτικη Ριβιέρα που θα στόχευε στην εισροή χρημάτων για την Πόλη μας.

Ερ.:Το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη σας;

Ασ.Τ.: Επειδή είμαι γέννημα θρέμμα της περιοχής θυμάμαι το κολυμβητήριο όταν λειτουργούσε αλλά κ όταν πήγαινα το παιδί μου εδώ και 15 χρόνια, τώρα παρακμάζει  και μαζί του  όλη η περιοχή από τις μολύνσεις και την δυσοσμία. Είναι κρίμα να έχουμε ένα τέτοιο κτήριο- κολυμβητήριο κ να μην μπορούμε να στείλουμε τους επόμενους πρωταθλητές, και να αναγκάζονται οι γονείς με έξοδα και κόπο να πηγαίνουν στο Κουκούλι. Με θλίβει διότι η περιοχή μας είναι δίπλα στην θάλασσα που σημαίνει ότι το κολυμβητήριο της Αγυιάς ήταν θησαυρός για την περιοχή .

Απαιτούμαι ως κάτοικοι την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου και την αξιοποίηση της περιοχής αυτής.

Ερ.: Γνωρίζω ότι έχετε κάνει αρκετές παρεμβάσεις σχετικά με τα σχολικά συγκροτήματα του Αρκτικού Διαμερίσματος. Τι ζητάτε;

Ασ.Τ.: Αναφορικά με τα σχολεία του διαμερίσματος και της πόλης μας και από την  θέση μου ως Γ.Γραμματεας της Ομοσπονδίας Γονέων κ Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλα κ Πρόεδρος γυμνασίου εκπροσωπώντας   γονείς , θεωρώ ότι όλα τα σχολεία αξίζουν όσα αξίζουν και τα παιδιά μας. Ανθρώπινες συνθήκες έμπειρο και πεπαιδευμενο προσωπικό επαρκή και πολύ επίπεδη υλικοτεχνική υποστήριξη έχοντας ως  σκοπό  όλα τα σχολεία μας να είναι αν όχι ευρωπαϊκών προδιαγραφών τουλάχιστον όσο πιο κοντά σε αυτό μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας. Αυτό δεν αξίζουν τα παιδιά μας; Ότι καλύτερο μπορούμε. Γιαυτά τα παιδιά δεν δίνουμε καθημερινά την μάχη μας? Εγώ προσωπικά γι’αυτό δίνω μάχη καθημερινά κ πιστέψτε με το κάνω από την ψυχή μου.


Ερ.: Το τελευταίο διάστημα επισκέπτεστε και καταγράφετε προβλήματα σε αρκετές συνοικίες. Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί την επόμενη ημέρα των εκλογών;

Ασ.Τ.: Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν υπάρχει μόνο ένα θέμα να αντιμετωπιστεί υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα που θα πρέπει με σωστες παρεμβάσεις να  αντιμετωπιστούν και να ξεκινήσει η Πόλη μας ένα νέο ταξίδι που θα την βάλει στην σωστή τροχιά ώστε να γίνει όντως  η Τρίτη Πόλη  στην Ελλάδα, ωστόσο θα αναφέρω την  εξυπηρέτηση του πολίτη στην καθημερινότητα του,που  είναι προτεραιότητα για την “πρωτεύουσα ξανά “.

Ερ.: Μιλήστε μου κ. Ταγκαλάκη και για τη δράση σας στο σύλλογο εθελοντών διασωστών του Πυροσβεστικού Σώματος…

Ασ.Τ.: Η ενασχόληση μου με τα κοινά είναι πολύπλευρη έτσι προέκυψε κ το Σώμα  Διασωστων πυροσβεστών, του οποιου είμαι ταμιας κ υπεύθυνη Τύπου. Σε λίγες μέρες περνάμε εκπαίδευση από την πολιτική προστασία και θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο ορθά ότι και αν έρθει στην νέα αντιπυρική περίοδο που θα ξεκινήσει σε λίγο. Ο εθελοντής είναι ο άνθρωπος που δίνει χωρίς να παίρνει.

Έτσι και εμείς στο Σώμα εθελοντών  προσπαθούμε να βοηθά με όπου υπάρχει ανάγκη και να είμαστε αρωγοί στους πολίτες που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση σε μια επικείμενη πυρκαγιά η άλλη καταστροφή. Ελπίζω εφέτος να μην μας χρειαστεί κάνεις.

Related posts

Λάκης Παπαδόπουλος για Λαυρέντη Μαχαιτίτσα: «Σήμερα πονάει, τσούζει πιο πολύ – Δεν ξέρω αν μπορώ να πάω στην κηδεία» – Το τραγούδι που ξεχωρίζει

4press

Δημήτρης Μπαρμπούνης: Στην εκπομπή “Βιογραφίες” του Super B

4press

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: “Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι”- Δεν αφήσαμε τους μηχανισμούς της Δημόσιας περιουσίας αλώβητους-Δεν πείσαμε τα μεσαία στρώματα λόγω καταναγκασμών που επιβλήθηκαν

4press

Leave a Comment