Συνεντεύξεις

Ευτυχία Μπάρλου: Φώτισε τον κόσμο σου πορτοκαλί : Η Έμφυλη Ισότητα αντιτίθεται στον βιασμό

Η πολιτικός μηχανικός κ. Ευτυχία Μπάρλου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση με αφορμή τις δράσεις που θα γίνουν σήμερα στην πλατεία Γεωργίου για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών:

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου σηματοδοτεί την αρχή της εκστρατείας ενεργών πολιτών 16 ημερών για την αφύπνιση κατά της έκφυλης βίας, η οποία τελειώνει στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εκστρατείαUNiTE για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζει αυτή την παγκόσμια προσπάθεια με μία διεθνή εκστρατεία συνηγορίας, χρησιμοποιώντας σαν χρώμα το πορτοκαλί για όλες τις εκδηλώσεις, το οποίο συμβολίζει ένα μέλλον πιο φωτεινό και αισιόδοξο και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία.

Η εκστρατεία UNiTE καλεί τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τις γυναικείες οργανώσεις, τα νέα άτομα τον ιδιωτικό τομέα τα μέσα επικοινωνίας και όλο το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον της παγκόσμιας πανδημίας της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών. Το φετινό θέμα της καμπάνιας είναι :

Φώτισε τον κόσμο σου πορτοκαλί :
Η Έμφυλη Ισότητα αντιτίθεται στον βιασμό
( Orange the World: Gender Equality Stands against rape )

 

Related posts

Γ.Καραβίας και Τ. Πετράκος στη 4press: “Η παράταξή μας εργάζεται ομαδικά και αποτελείται από ανθρώπους που ζουν μέσα στην κοινωνία”

4press

Αμαλία Αντωνόπουλου: “Πρέπει να ανοίξουμε νέους δρόμους στην Πάτρα, για μια Διεθνή Σύγχρονη Πόλη”

4press

Οι συνταξιούχοι βορά πολιτικών παιχνιδιών ,οι υπεύθυνοι ανυπεύθυνοι και η τριτοκοσμική Ελλάδα

4press