Συνεντεύξεις

Η Βίκυ Αθανασοπούλου μιλά στη 4Press για την απόφασή της να κατέλθει υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Χρήστου Νικολάου

της Μαρίας Ανδριέλου

Πως η Βίκυ Αθανασοπούλου παίρνει την απόφαση να αφήσει τη δημοσιογραφία και να κατέβει στον πολιτικό στίβο;
Νομίζω ότι κοινός παρανομαστής είναι η αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Όλοι γνωρίζουν τις ρίζες μου και τους στενούς δεσμούς με την περιοχή. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ασχολήθηκα πριν από χρόνια με το ρεπορτάζ της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τα τελευταία πέντε, αποκλειστικά με τα θέματα της δυτικής Αχαΐας. Έκανα τη «γέφυρα» αυτή με το dytikanea, μόνο και μόνο από ανάγκη να κρατήσω ζωντανή την επαφή μου με την περιοχή μου και όσο μπορώ να την αναβαθμίσω μέσα από τα ρεπορτάζ μου. Αισθάνομαι, πραγματικά, πολύ χαρούμενη και μου δίνεται τώρα η ευκαιρία να το πω, που μέσω της δουλειάς μου, ανέδειξα τη δυτική Αχαΐα, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τους ανθρώπους της που διαπρέπουν εντός και εκτός των «τειχών», αλλά και σοβαρά προβλήματα και τα κενά που πρέπει άμεσα να καλυφθούν. Πλέον έχω αποσυρθεί από αυτό τον επαγγελματικό μου κύκλο, δεν ασχολούμαι πια με το site εδώ και αρκετούς μήνες κι έχω ρίξει όλο το βάρος, στον αγώνα μου για την προεκλογική περίοδο.

Η Βίκυ Αθανασοπούλου στην εκπομπή Superb news


Γιατί με την παράταξη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» του Χρήστου Νικολάου;
Γιατί μου αρέσει να ανήκω σε μια ομάδα με νέους ανθρώπους που μεγαλώσαμε μαζί και έχουμε κοινό σκοπό. Να προσδώσουμε στην περιοχή μας, την παλιά της αίγλη, να ανανεώσουμε το τουριστικό της προφίλ, να ζωντανέψουμε τα ιστορικά και πολιτικά της σημεία αναφοράς. Πολλές φορές, συζητάμε για μέρη που πηγαίναμε και πώς ήταν η παραλία τότε, πώς οι δρόμοι, πώς η διασκέδασή μας… Χωρίς καμία απολύτως, διάθεση αφορισμού, η ομάδα του Χρήστου Νικολάου, επιτρέπει στη νοσταλγία να ενισχύσει το πάθος μας, ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ζωής μας με νέες ιδέες. Όλα αυτά, με πολλή δουλειά.

Στην περίπτωση εκλογής σου και επικράτηση του Συνδυασμού, σε ποιό πόστο νομίζεις ότι θα μπορούσες να προσφέρεις;
Εκτιμώ ότι οι πολίτες θα δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στον νυν δήμαρχο, όπως τη ζήτησε από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας του. Πιστεύω, παρόλα αυτά, ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορώ να προσφέρω σε πολλούς τομείς. Άλλωστε, ο επικεφαλής της παράταξής μας, επιλέγει στελέχη που, όπως έχει πει και ο ίδιος, θέλει να αποτελέσουν τη «μαγιά» για μια νέα εποχή στην περιοχή. Που θα δώσει ευκαιρίες και δύναμη στην τοπική κοινωνία να αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα.

Αν μπορούσες να υλοποιήσεις ένα έργο ποιο θα ήταν αυτό;
Δύσκολη ερώτηση… Λόγω της δουλειάς μου, γνωρίζω πολύ καλά, ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά έργα στην περιοχή μας, η οποία συν τοις άλλοις, έχει χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια σκληρά από τα φυσικά φαινόμενα. Νομίζω όμως, το κύριο ζητούμενο είναι τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κλάδου και επιλέγω να αναφερθώ σε αυτόν, καθώς εκτιμώ ότι είναι ο μοχλός της τοπικής οικονομίας. Τα «καμπανάκια» των επιστημόνων για «δίψα» του κάμπου σε λίγα χρόνια λόγω της λειψυδρίας με ανησυχούν. Οι γεωτρήσεις που φτάνουν σε μεγάλα βάθη με αμφιβόλου ποιότητας νερά, επίσης είναι ένας ρόζος. Εκτιμώ λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα, να ξεπεραστούν οι δυστοκίες που αφορούν το «στοιχειωμένο» έργο της επέκτασης της διώρυγας του Πηνειού, για να ξεδιψάσει ο κάμπος της δυτικής Αχαΐας. Πρόκειται για ένα αίτημα της περιοχής μας, που σέρνεται από το 1970! Η νυν δημοτική αρχή, νομίζω ότι το έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που μπορούμε να ελπίζουμε. Είμαστε στην αναμονή…

Με εναν απο τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες Κώστα Χατζή

Είστε μανούλα μιας κόρης 8 ετών. Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας;

Μία μόνο; Νομίζω ότι όλοι οι γονείς, της δικής μου γενιάς που μεγαλώσαμε στα χωριά μας, φύγαμε για σπουδές, ζήσαμε ενδεχομένως και τη νοοτροπία σε άλλες χώρες, έχουμε μια ανησυχία: Τα παιδιά μας, να κρατήσουν άσβεστη την αγάπη για τις ρίζες τους. Οι προσλαμβάνουσες και τα ερεθίσματα που δέχονται πλέον με καταιγιστικό ρυθμό λόγω της τεχνολογίας, μπορεί να αποπροσανατολίσουν κάποια στιγμή.
Νομίζω, κιόλας, ότι αυτή είναι και η κινητήρια δύναμή μου αλλά και όλων των νέων ανθρώπων της παράταξης, που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά. Να φροντίσουμε το περιβάλλον μας, ώστε να είναι φιλόξενο, δημιουργικό, πρόσφορο σε ευκαιρίες με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Related posts

Στο ΠΡΟΦΙΛ ο Δημήτρης Σταθακόπουλος

4press

Πόσο ασφαλείς μπορεί να είμαστε έναντι του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών;

4press

Βίντεο: Συναντήσαμε τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου στη λαϊκή αγορά της Πάτρας – Τι μας είπε για την υποψηφιότητά του στην ευρωβουλή

4press

Leave a Comment