Συνεντεύξεις

Κωνσταντίνος Κοντογιάννης: “Πολιτική για εμένα σημαίνει δράση, πράξεις, ενέργεια” – Η νέα γενιά πολιτικών

Για την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική βάζοντας υποψηφιότητα για διαμερισματικός σύμβουλος με την παράταξη “Πάτρα Ενωμένη” και τον Νίκο Παπαδημάτο μιλά στη 4press.gr ο ιδιωτικός υπάλληλος Κωνσταντίνος Κοντογιάννης. Ένας νέος άνθρωπος με όραμα και στόχους εξηγώντας μας μεταξύ άλλων πως το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει και όλο και περισσότεροι νέοι δραστηριοποιούνται κοινωνικά και πολιτικά… Ας τον γνωρίσουμε…

Τι σας ώθησε να ασχοληθείται με την πολιτική;
Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί ως ενεργός πολίτης αυτής της πόλης θεωρώ υποχρέωσή μου να ενδιαφέρομαι για τα κοινά, να μην γυρίζω την πλάτη μου στα προβλήματα και να βρίσκω λύσεις για την εξυπηρέτηση όλων των συμπολιτών μου.

Γιατί επιλέξατε να συμπορευθείτε με την παράταξη ¨Πάτρα Ενωμένη¨ και τον Νίκο Παπαδημάτο;
Γνωρίζω χρόνια τον κύριο Παπαδημάτο. Είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και λαμπρός επιστήμονας. Όταν μου ανέπτυξε το πρόγραμμά του για την πόλη μας και μου πρότεινε να γίνω μέλος στην ομάδα του, δεν μπορούσα παρά να τον στηρίξω.

Παρά το νεαρό της ηλικίας σας έχετε έντονη κοινωνική δράση. Γιατί πιστεύετε ότι οι περισσότεροι απέχουν από κάθε τι που έχει σχέση με τα κοινά;
Οι νέοι απέχουν απ΄τα κοινά γιατί η ανηθικότητα, η ασυνέπεια και η αδικία που επικρατούσε από παλαιότερες πολιτικές τακτικές, οι οποίες είχαν γίνει κατεστημένο, τους απογοήτευσε και τους αποθάρρυνε απ΄τη λήψη αποφάσεων. Προσωπικά πιστεύω πως το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει και όλο και περισσότεροι νέοι δραστηριοποιούνται κοινωνικά και πολιτικά. Νέοι άνθρωποι, όπως εγώ, που έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να επέμβουμε στην εξέλιξη της πόλης μας.

Σε περίπτωση εκλογής σας σε ποιόν τομέα θα θέλατε να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα;
Ως διαμερισματικός σύμβουλος του αρκτικού τομέα, έχω ακούσει τις ανάγκες των συμπολιτών μου, γι΄αυτό επιθυμώ να συμβάλλω στην καθαριότητα, διατήρηση και συντήρηση των πάρκων, γηπέδων και δρόμων του τομέα μου, που καθημερινά ταλανίζουν τους συμπολίτες μου. Επίσης, στόχος μου είναι να συνεισφέρω στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου , ώστε όλοι μας να απολαμβάνουμε και να αξιοποιούμε τα πλούτη του γραφικού μας λιμανιού.

Ποια θεωρείται πως είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα του δήμου Πατρέων;
Η διαχείρισή των απορριμμάτων είναι ένα απ΄τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου μας, στο οποίο προτείνουμε την πλήρη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ανακύκλωσης. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι η κατασκευή του τρένου που λόγω καθυστερήσεων, ανακόπτει την κοινωνική, τουριστική και κυκλοφοριακή εξέλιξη ολόκληρης της πόλης. Εν κατακλείδι, ως εργαζόμενος και ο ίδιος, παρατηρώ με μεγάλη μου λύπη την αύξηση της ανεργίας. Αυτό οφείλεται στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και στην έλλειψη της βιομηχανίας, κάτι το οποίο η παράταξή μου είναι αποφασισμένη να αλλάξει.

Θα θέλαμε να μας πείτε με λίγες κώδικές λέξεις τα βασικά προτερήματα του δήμου Πατρέων στα οποία η παράταξή σας θα δώσει προτεραιότητα ώστε να αξιοποιήθουν;
Βασικό προτέρημα του δήμου μας είναι το λιμάνι. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σ΄αυτό ώστε το λιμάνι μας να γίνει πόλος έλξης εμπορικές εταιρίες μα και τουριστικές επιχειρήσεις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί οικονομικά η πόλη μας. Επίσης για το παραλιακό μέτωπο, προτείνουμε την πλήρη μετατροπή του σε «στολίδι» της πόλης μας, που καθημερινά θα το απολαμβάνουν οι Πατρινοί και θα το θαυμάζουν επισκέπτες.

Βιογραφικό – Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κοντογιάννης
Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Κοντογιάννης του Αντωνίου. Γεννήθηκα στην Πάτρα στις 16/11/1986 και μεγάλωσα στην περιοχή Κάτω Συχαινά .
Αποφοίτησα από το 1ο Ενιαίο λύκειο Ανθούπολης Πατρών (2004) όπου και εισάχθηκα επιτυχώς στο Α.Τ.Ε.Ι. Μηχανολογίας Πατρών. Στη συνέχεια απέκτησα το πιστοποιητικό αγγλικής γλωσσομάθειας (Proficiency of Michigan 2004), ακολούθως είμαι κάτοχος του πιστοποιητικού ηλεκτρονικών υπολογιστών (E.C.D.L. Core Hellas 2006). Τέλος αποφοίτησα από το Ι.Ε.Κ. Βέργη του τμήματος φυσικοθεραπείας (2011) και πιστοποιήθηκα ως ιδιωτικός εκγυμναστής (2016).
Εργάζομαι στην εταιρία Odeon entertainment από το 2005 έως και σήμερα ως προϊστάμενος λειτουργίας. Στο παρελθόν εργάστηκα ως ιδιωτικός υπάλληλος στα Ελληνικά Πετρέλαια (2013-2017) και σε παραλιακό κατάστημα εστίασης (Verona 2004-2012).
Είμαι παντρεμένος με την Μαρίνα Δήμου, απόφοιτο του Α.Τ.Ε.Ι. Βρεφονηπιοκομίας και πτυχιούχο του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του πανεπιστημίου Πατρών, η οποία εργάζεται σε παιδικό σταθμό. Ζούμε στην περιοχή της Αγίας Σοφίας Πατρών και συγκατοικούμε μ΄ένα αξιολάτρευτο Boxer.
Είμαι κάτοχος διπλώματος κατάδυσης και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο από το 1995 έως σήμερα. Μου αρέσει να παρακολουθώ ταινίες και είμαι ¨λάτρης¨ του σινεμά, καθώς είναι και το αντικείμενο της εργασίας μου.

Related posts

Σπύρος Θεοχάρης : “Θέλω οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους! Τα Καλάβρυτα έχουν δυνατότητα μεγάλης ανάπτυξης”

4press

Ο Βασίλης Γκοτσόπουλος για τις προσαγωγές και την εξαγορά ψήφων στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας!

4press

Χόρχε Λουίς Μπόρχες – Ποίημα στους φίλους

4press