Lifestyle & Events Συνεντεύξεις

Μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών ο Χρήστος Καμπέρος!

Μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών ψηφίστηκε ο νεαρός, ταλαντούχος μουσικός και σήμερα φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Χρήστος Καμπέρος.

Ο Χρήστος Καμπέρος είναι μέλος της Ορχήστρας Μινόρε Παράπονο, την οποία δημιούργησε ήδη από τα 19 του χρόνια εξαιτίας της μεγάλης του αγάπης για τα λαϊκά τραγούδια αλλά και της ανάγκης του να εκφράζεται μέσα από το αγαπημένο του όργανο το ακορντεόν! Ο νεαρός καλλιτέχνης έχει εμφανιστεί με την ορχήστρα του σε μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις της χώρας όπως στο χορό των εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής. Επίσης, ο 22χρονος Χρήστος έχει ολοκληρώσει τις μουσικές του σπουδές και τώρα θα λάβει και το πτυχίο της σύνθεσης, ενώ έχει μαθητεύσει δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους της μουσικής, όπως με τον Ηρακλή Βαβάτσικα.

Ο ίδιος προέρχεται από μια μουσική οικογένεια καθώς οι γονείς του διαθέτουν μια τεράστια βιβλιοθήκη με συλλεκτικούς δίσκους και τραγούδια παλιών λαϊκών καλλιτεχνών ενώ ο πατέρας του, Θεόδωρος Καμπέρος, διατηρεί τον αγαπημένο ενημερωτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό “Ράδιο Γάμμα, ο οποίος τις απογευματινές – νυχτερινές ώρες παίζει σπάνια μουσικά κομμάτια με την ακροαματικότητα να ανεβαίνει στα ύψη!

Ο πρόεδρος της Πολυφωνικής Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλης Στυλιανάκης δήλωσε για το Χρήστο Καμπέρο:

“Για πρώτη φορά η χορωδία μας, η παλαιότερη πολιτιστική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία πριν λίγους μήνες γιόρτασε τα 35 της χρόνια, αναθέτει την καλλιτεχνική της διεύθυνση σε φοιτητικά χέρια, κυριολεκτικά. Ο Χρήστος Καμπέρος, φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας των Υπολογιστών, και μέλος τα τελευταία δύο χρόνια της Χορωδίας, είναι από την περασμένη εβδομάδα ο μαέστρος της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο καινούργιος μαέστρος μας, παρά τη νεαρή του ηλικία, διαθέτει ήδη ευρύτατες μουσικές γνώσεις και δεξιότητες αλλά και εκτεταμένη εμπειρία. Έχει πτυχία Αρμονίας, Ενοργάνωσης & Ενορχήστρωσης μπάντας, Αντιστίξεως, ακορντεόν, Φούγκας και δίπλωμα Σύνθεσης., γνωρίζει μπουζούκι και πιάνο, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ο μαέστρος και ενορχηστρωτής του συγκροτήματος κλασσικών λαϊκών τραγουδιών «Μινόρε Παράπονο».

Η Χορωδία μας είχε το παρελθόν την τύχη να κτισθεί και να προχωρήσει χάρις σε εξαιρετικούς μαέστρους. Ο Σταμάτης Βασιλαντωνόπουλος ήταν ο πρώτος και ιδρυτικός της μαέστρος και ενασχολήθηκε ακούραστα μέχρι τον πρόωρο θάνατό του. Η κ Γερονίκου που τον διαδέχθηκε οργάνωσε και βελτίωσε μεθοδικά το σύνολο σε καινούργιες βάσεις, και η κ Κορδέλλου, παρά τη σύντομη παρουσία της, πρόλαβε να μας δείξει το δρόμο σε πιο σύγχρονες τάσεις και ακούσματα. Τώρα με το πέρασμα της μπακέτας σε ακόμα νεότερα χέρια ευελπιστούμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα εποχή, στην οποία οι νεότερες ηλικίες θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή, και να αντλήσουμε πόρους και ζωτικότητα από το φοιτητικό δυναμικό.

Ο Χρήστος Καμπέρος, παράλληλα με τη μεθοδική ενασχόληση με τις μουσικές του δραστηριότητες, είναι εξαιρετικός φοιτητής και προετοιμάζεται να προσθέσει και το πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικών και Τεχνολογίας των Υπολογιστών στη συλλογή του. Αποτελεί απόδειξη ότι όχι μόνον η Χορωδία, αλλά και το Πανεπιστήμιο και η πόλη των Πατρών ευρύτερα, διαθέτουν ευρύτατες δυνάμεις χάρις στη νεανική και ιδιαίτερα δυναμική, αλλά σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτη, φοιτητική κοινότητα”.

Related posts

Η Αναστασία Ψαρρού η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού στον Νίκο Μάνεση

4press

Tριήμερος ο εορτασμός για τον Τίμιο Σταυρό στην Κάτω Αχαΐα

4press

Δυτική Ελλάδα: Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαϊμης σε τεχνική συνάντηση για την πορεία των έργων INTERREG

4press