Συνεντεύξεις

Παππού για ποια πατρίδα πολέμησες;

Της Ντιάνας Καράμπελα

H 28η Οκτωβρίου πάντα μου προκαλούσε ρίγη συγκίνησης ,ένιωθα συναισθήματα πατριωτικά αλλά  εκτός από  εθνική και προσωπική υπερηφάνια.Βλέπετε και ο παππούς μου 25χρονο παλικάρι χάθηκε στα βουνά της Αλβανίας ,χωρίς τάφο βέβαια ποιος ξέρει σε ποιόν ομαδικό…αφήνοντας πίσω 20χρονη χήρα και ορφανό μωρό τον πατέρα μου.

Η γιαγιά μου είχε μεταδώσει όλη αυτή την εθνική υπερηφάνεια για τον «ηρωα» παππού αλλά αυτή πάντα ήλπιζε ότι θα γυρίσει επειδή ήταν από τους στρατιώτες των ομαδικών τάφων που ποτέ δεν ξέρεις…για όσους ζουν με την ελπίδα.

Οι κακουχίες που πέρασε και μου αφηγήθηκε για μια χήρα και ένα ορφανό ήταν τραγικές.

Ναι ,ήμουν υπερήφανη μέχρι πριν κάποια χρόνια και συγκεκριμένα πριν ξεπουληθεί και υποδουλωθεί ο ελληνικός λαός 100% .

Βέβαια ιστορία ευτυχώς διάβασα και ήξερα πλέον ότι οι ήρωες ήταν για τους απλούς ,αγνούς ,πατριώτες ,οι πονηροί βρέθηκαν να καλοπερνούν και στην κατοχή και μετά σε εξέχουσες θέσεις τις οποίες κληροδοτούν διαδοχικά.

Τώρα όταν βλέπω τις εικόνες και τα φίλμ τα αληθινά με τους άνδρες που πήγαιναν στο μέτωπο τότε και τον ενθουσιασμό τους ,πλέον τα ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνιας που ένιωθα από πιτσιρίκα μέχρι πριν μια δεκαετία έχουν μετατραπεί σε οίκτο για αυτούς τους άνδρες που άφησαν χήρες ,ορφανά,που γύρισαν κατακρεουργημένοι κ ανάπηροι ,που βίωσαν έναν ντροπιαστικό εμφύλιο και που δεν πήρε η Ελλάδα μας ποτέ μία Γερμανική αποζημίωση.

Γιαυτό πλέον δεν θέλω να αναφέρομαι σε αυτή την ημέρα αν και την τιμώ για τον αγαθό λαό που ταλαιπωρήθηκε και μάτωσε .

Αλλά το μεγάλο ερώτημα μου πλέον και μετά από την εμπειρία που μου χάρησε η πορεία ζωής μου, αξιολογώντας όσα διάβασα και αντικειμενικά επεξεργάστηκα βάσει των αποδείξεων που μόνο ο χρόνος σου δίνει ,λέω για ποιούς πολέμησε ο παππούς μου και φυσικά όλοι αυτοί οι αγνοί Έλληνες και για ποιά παγκοσμιοποιημένη και υποταγμένη Πατρίδα;

Γιαυτό και αυτό το θέαμα στην παρέλαση των 10 νεαρών γυναικών δεν μου προκαλεί πατριωτικές κορώνες ,από την αρχή που το είδα είπα κάτι θέλουν να πουν ,τώρα γιατί διάλεξαν την παρέλαση και την εξέδρα των επισήμων δεν σημαίνει για μένα τουλάχιστον ότι θίγουν τους προγόνους μου αλλά τους επίδοξους επιγόνους που ξεπουλάνε μεθοδικά τα πάντα.

Related posts

Ανδρέας Νιφόρας: “Η καρδιά του συλλόγου μας είναι τα χορευτικά μας”

4press

ΗΠΑ: Τρομοκρατία με θύματα πάνω από ένα νεκρό την ημέρα από επιθέσεις με όπλα-Μέσα σε ένα χρόνο 246 νεκροί και 979 τραυματίες

4press

Αυτές είναι οι 12 πιο καλοπληρωμένες δουλειές στην Αμερική για το 2020

4press