Συνεντεύξεις

Πτυχίο σε 6 μήνες δίνει η Google .Και βγαίνει απέναντι από τα πανεπιστήμια!

Μπορεί μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση εξαμήνου να αντικαταστήσει μία τετραετή εκπαίδευση σε ένα πανεπιστήμιο στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης; Η Google φαίνεται πως θεωρεί  ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Συγκεκριμένα η Google θα προσφέρει Google Learning Certificates, τα οποία θα πιστοποιούν την εξάμηνη εκπαίδευση κάποιου σε έναν τομέα εργασίας. Η τιμή των μαθημάτων δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά η Google έχει ανακοινώσει ήδη 100.000 υποτροφίες. Τα μαθήματα θα δώσουν στους ενδιαφερομένους γνώσεις για Data Analytics, Project Management και User Experience Design.

Μάλιστα, ο τεχνολογικός κολοσσός αναφέρει ότι δέχεται τα πιστοποιητικά αυτά ως ισότιμα με τετραετή ανώτερη εκπαίδευση για αυτές τις θέσεις.

Στις Η.Π.Α. υπάρχει ένα γενικότερο κύμα μετάβασης από την παραδοσιακή Ακαδημαϊκή μόρφωση σε άλλες πιο ευέλικτες μορφές για εργασία.Η τάση αυτή προέρχεται από τη δυσκολία της προσβασιμότητας των πτυχίων στους μαθητές λόγω του οικονομικού στοιχείου, το οποίο αφήνει δυσβάσταχτα χρέη στους φοιτητές που αναγκάζονται να τα αποπληρώνουν για δεκαετίες, ενώ για μαθητές από οικογένειες με  χαμηλότερες οικονομικές δυνατότητες η κολεγιακή μόρφωση είναι απλά ένα όνειρο.

Το Google Career Certificate υπόσχεται να προετοιμάσει τους ενδιαφερόμενους για άμεση εργασία,με πολύ μικρότερο χρόνο εκπαίδευσης και φυσικά με πολύ μικρότερο κόστος.

 

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

Related posts

«Ξεκλειδώνει» η αγορά της Ταϊλάνδης για το ελληνικό ακτινίδιο

4press

Γνωρίσαμε την Έλενα Παρακεντέ, ιδιοκτήτρια του καταστήματος “Γωνιά της Λιχουδιάς” Η χαμογελαστή οικοδέσποινα μας υποδέχθηκε στη φιλόξενη γωνιά της…

4press

Προφίλ | Παν. Χαμακιώτης, Δ/νων Σύμβουλος Compo Expert Group – ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

4press