Ειδήσεις Συνεντεύξεις

Τρύφωνας Φωτόπουλος στη 4press: . «Όπως και στο παρελθόν, με όλες τις δυνάμεις μας, θα εργαστούμε μαζί με τον Απ. Κατσιφάρα για τη δημιουργία περισσότερων έργων»

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα «Δικαίωμα στην πρόοδο» Τρύφωνας Φωτόπουλος απαντά στη “4press” γιατί πρέπει να στηρίζουμε πάλι τον Άποστολο Κατσιφάρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ποιοι είναι οι νέοι του στόχοι και τι έργο έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα.

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Ποια τα μηνύματα που λαμβάνετε  για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από την καθημερινή επαφή σας με τον κόσμο…

Ο λαός της Δυτ. Ελλάδος αναγνωρίζει το σπουδαίο έργο που έχει συντελεστεί από την Περιφέρεια και ειδικότερα από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα. Σπουδαίο χαρακτηριστικό που τον διακρίνει είναι όμως η αμεσότητα του με όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως πολιτικής πεποίθησης.

Ποια είναι τα πιο επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια και πώς θα εργαστείτε για την επίλυσή τους; 

Επείγοντα είναι τα προβλήματα της κοινωνίας  μετά την κρίση και τα σκληρά μνημόνια, που έφεραν σε δεινή θέση τις οικογένειες και τους νέους μας τους οδήγησαν στην ανεργία και στη φυγή στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Η ανάπτυξη της οικονομίας είναι βασική προϋπόθεση και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Όπως και στο παρελθόν με όλες τις δυνάμεις μας θα εργαστούμε για την δημιουργία περισσότερων έργων,  την αύξηση  της παραγωγικότητας, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και περιορίζουν την ανεργία που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Γιατί να επιλέξουν και πάλι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδος τον Απόστολο Κατσιφάρα;

Γιατί είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, πολιτικός με ήθος, πλούσιος σε προσφορά  που αποδεικνύεται από τη στάση του και το πρωτόγνωρο για την Δυτική Ελλάδα έργο του.

Ποια τα βασικά έργα που ολοκληρώθηκαν απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν είναι πάρα πολλά.

Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά από αυτά:

Την ανακατασκευή των νοσοκομείων του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα, Αγρινίου και Μεσολογγίου στην Αιτωλοακαρνανία, Αμαλιάδας και Πύργου στην Ηλεία που τόσο το είχαν ανάγκη οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτά.

Η μικρή περιμετρική των Πατρών και η διάνοιξη της Κανακάρη που έδωσαν ανάσα στο κυκλοφοριακό της πόλη μας.

Οι αναπλάσεις σε όλες τις πρωτεύουσες των πρώην καποδιστριακών δήμων που άλλαξαν την εικόνα τους και δημιούργησαν προϋποθέσεις για βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

ΟΙ παρεμβάσεις και συντηρήσεις του περιφερειακού οδικού δικτύου όλης της περιφέρειας  που είχε να συντηρηθεί 20 και πλέον χρόνια.

Το λιμάνι του Κατακόλου στην Ηλεία που φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας επισκέπτες για το μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας και την ευρύτερη περιοχή.

Σχολικά σύγχρονα συγκροτήματα σε όλη την περιφέρεια που βελτιώνουν το περιβάλλον  για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς.

Ενίσχυση της στατικής επάρκειας και ανακατασκευή του ιερού ναού Παντανάσσης των Πατρών που είχε υποστεί σοβαρότατες ζημιές από  προηγούμενο σεισμό. Εδώ να αναφέρω και την Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο που αυτή την στιγμή συντηρείται ο χώρος προσκυνήματος και γίνονται εργασίες για την εγκατάσταση φρεατίων και την τοποθέτηση ανελκυστήρων που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και υπερήλικες.

Related posts

Μαρία Μπιρπανάγου: “Θέλω οι πελάτες μου να με κοιτούν στα μάτια, όπως εγώ!” Δείτε όλη τη συνέντευξη

4press

Μειώνεται ο χρόνος προς Λευκάδα-Ακτιο και Πρέβεζα – Προς παράδοση τα πρώτα 15χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου

4press

Σαν σήμερα 28 χρόνια μετά! Όταν η Πάτρα “πνίγηκε” στο αίμα – Εικόνες που “χάραξαν” βαθιά όσους έζησαν την τραγωδία της Βότση

4press