Συνεντεύξεις

Eurostat: Νέα έρευνα αποκαλύπτει την ηλικία που «εγκαταλείπουν» οι Ευρωπαίοι το πατρικό τους

Η ηλικία στην οποία αφήνει κανείς το σπίτι του για να μετακομίσει διαφέρει αρκετά από χώρα σε χώρα.

Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αυστραλία όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να ζουν με τους γονείς τους παρατείνοντας το μέσο όρο ηλικίας της έρευνας.

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ στον Καναδά, «η οικονομική κατάσταση είναι ένας βασικός λόγος» για τον οποίο τα παιδιά ζουν με τους γονείς τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Όλο και περισσότερες οικογένειες πρέπει να συνδυάζουν τα εισοδήματά τους για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες, όπως η στέγαση, η διατροφή, η υγειονομική περίθαλψη και η πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών όπου οι περισσότεροι «νέοι» μένουν με τους γονείς τους είναι το Μαυροβούνιο, η Κροατία, η Σλοβακία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2018, ο μέσος όρος ηλικίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που νέοι φεύγουν από το πατρικό τους είναι άνω των 25 ετών. Το 2017, η Eurostat έδειξε ότι το 35,3% των ανδρών ηλικίας 25 έως 34 ετών εξακολουθούσε να ζει στο σπίτι με τους γονείς τους, σε σύγκριση με το 21,7% των γυναικών της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Το μικρότερο ποσοστό των νέων που ζουν με τους γονείς τους εντοπίστηκε στη Δανία (3,2%), στη Φινλανδία (4,7%) και στη Σουηδία (6%). Το υψηλότερο ήταν στην Κροατία (59,7%), στη Σλοβακία (57%) και στην Ελλάδα (56,3%).

Related posts

Γιατί δεν στάλθηκαν μηνύματα του 112 για τη φωτιά στον Υμηττό

4press

Γερμανία: 27χρονη μητέρα σκότωσε τα 5 παιδιά της – Έφυγε από το σπίτι με το 6ο & πήδηξε στις γραμμές του τρένου

4press

Στο φως για πρώτη φορά η χρυσή σαρκοφάγος του Φαραώ Τουταγχαμών – Συγκλονιστικές εικόνες

4press