Τεχνολογία & Επιστήμη

Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση»: Πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό για τη δημιουργία εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού!

Σημαντική Διάκριση για τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» και την Πάτρα: Πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό για τη δημιουργία εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού!

Με μεγάλη χαρά η ομάδα μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» πληροφορήθηκαν ότι το «Ταξιδεύοντας στη Χάρτα του Ρήγα», το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο  παιχνίδι που δημιούργησαν, έλαβε την πρώτη θέση στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Με αφορμή το φετινό αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος για το 2020-21, ομάδα μαθητών της Α΄ και της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» δημιούργησαν ένα ομαδικό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ρόλων και γνώσεων, βασισμένο σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια μικρογραφία της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή του πιο σημαντικού δείγματος της ελληνικής χαρτογραφίας της προεπαναστατικής περιόδου και ενός από τα σημαντικότερα έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Σε αυτό, μέσα από διαδρομές στα προεπαναστατικά Βαλκάνια, οι Έλληνες προσπαθούν να διαδώσουν το μήνυμα ελευθερίας του Ρήγα και οι Οθωμανοί με τη σειρά τους προσπαθούν να τους εμποδίσουν.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν η επαφή των μαθητών με έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης που στοχεύει στην αυξημένη εμπλοκή τους με τα αντικείμενα διδασκαλίας, εν προκειμένω με το μάθημα της Ιστορίας. Μέσα από τη δημιουργία του επιτραπέζιου παιχνιδιού, οι μαθητές αποκόμισαν ιστορικές γνώσεις, ενίσχυσαν την ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, την ομαδικότητα και τη συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων που ανέκυπταν.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες της φετινής σχολικής χρονιάς λόγω της πανδημίας, οι τρεις ομάδες μαθητών (Σεναρίου, Δοκιμών, Κατασκευής) αξιοποίησαν τον προσωπικό τους ελεύθερο χρόνο και μετά από μήνες προσπάθειας ολοκλήρωσαν το έργο τους παραδίδοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα. Οι προσπάθειές τους δικαιώθηκαν με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Γυμνασίων του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού!

Οι τρεις ομάδες είναι:

ΟΜΑΔΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Πολίτης Διονύσιος, Βαρσαμή Κάλλι, Μάντζιος Αλέξανδρος, Τσάκωνας Χρήστος, Καραστέργιος Ευάγγελος

ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Βοβός Νικόλαος, Κούτρα Ηλιάννα, Μπιθέλη Αντωνία, Τσιμπούκη Δέσποινα, Τσιμπούκη Ζωή, Βαρσαμή Άρια

ΟΜΑΔΑ ΔΟΚΙΜΩΝ

Γιαλέρνιος Αριστοτέλης, Μάντζιος Παναγιώτης, Στολάκης Βασίλειος, Τριτάρης Σωκράτης

Τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» τους συγχαίρουν για τη συνέπεια, την προσήλωση που επέδειξαν στο στόχο τους και τη διάθεση να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως συνεργασίας. Σε αυτή τους τη διαδρομή έκαναν τις γνώσεις τους παιχνίδι και απέδειξαν πως μπορούμε να παραμένουμε δημιουργικοί ακόμα και στις πιο αντίξοες περιστάσεις!

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην υπεύθυνη του Πολιτιστικού Προγράμματος κα Ελβίρα Λοτσάρη, για το συντονισμό της ομάδας των μαθητών, στον κ. Κωνσταντίνο Γιωτσόπουλο, Διευθυντή του Γυμνασίου, για τη συνεισφορά του στο ιστορικό πλαίσιο του παιχνιδιού, στην κα Ελένη Ζαρίφη, υπεύθυνη επικοινωνίας των Εκπαιδευτηρίων, για τη συμβολή της στο σενάριο του παιχνιδιού και στον κ. Τζανέτο Τζανέτο για την πολύτιμη βοήθειά του στην υλοποίηση του.

Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

Related posts

Το ελληνικό Internet αναβαθμίζεται – Η νέα πλατφόρμα του GR-IX, μεγαλύτερη χωρητικότητα και υψηλότερες ταχύτητες

4press

Ισραηλινή start up… τύπωσε την πρώτη μοσχαρίσια μπριζόλα rib eye -Με 3D εκτυπωτή [βίντεο]

4press

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ έχει επιπτώσεις στη μνήμη μας

4press