Υγεία & Fitness

ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Συνεχίζονται με επιτυχία οι χειρουργικές επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με το ρομποτικό σύστημα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στην Γενική Κλινική Ολύμπιον, δύο χειρουργικές επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με το ρομποτικό σύστημα Navio της Smith and Nephew, το οποίο αποτελεί το μοναδικό διαθέσιμο ρομποτικό σύστημα αρθροπλαστικών σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Επίκουρο Καθηγητή Ανατομίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Ορθοπαιδικό Χειρουργό Σπύρο Σύγγελο και από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Ανδρέα Νικολάου αντίστοιχα.

Οι ασθενείς έλαβαν ήδη εξιτήριο σε άριστη κατάσταση, χωρίς πόνο και ακολουθούν το ενδεδειγμένο πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.

Το ρομποτικό σύστημα Navio δίνει την δυνατότητα στους χειρουργούς να ελέγχουν, κατά την διάρκεια της επέμβασης, με μεγάλη ακρίβεια (της τάξεως των χιλιοστών) την ιδανική θέση τοποθέτησης των υλικών των προθέσεων, την διόρθωση του άξονα του πάσχοντος σκέλους καθώς και την εξισορρόπηση της τάσης των μαλακών μορίων του γόνατος (soft tissue balancing), που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της καινούργιας άρθρωσης και συμβάλλει στην πολυετή διάρκεια ζωής των υλικών.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της παραπάνω χειρουργικής τεχνικής (δεν χρησιμοποιούνται ενδοαυλικοί οδηγοί στο μηριαίο και στην κνήμη) και των σύγχρονων αναισθησιολογικών πρωτοκόλλων ελαχιστοποιείται η απώλεια αίματος, η ανάγκη μετάγγισης και ο μετεγχειρητικός πόνος με αποτέλεσμα την γρήγορη κινητοποίηση των ασθενών.

Related posts

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Γιάννης Λέντζας και το μήνυμά του για την Παγκόσμια ημέρα Οικογενειακού Ιατρού

4press

Καραντίνα: Ευκαιρία για άσκηση και υγιεινή διατροφή – Ιδέες απο την Δώρα Λουκοδήμου για να παραμείνουμε fit

4press

Το λαχανικό που δεν σας αφήνει να… γεράσετε!

4press