Υγεία & Fitness

Η τρομολαγνεία για τον κορωνοϊό μόνο κακό κάνει-Στην Ιταλία αυτή είναι η μέση ηλικία των νεκρών

Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148.

Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι ασθενείς του κορωνοϊου άγγιξαν τους 3.296. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν ιασθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414.

Το 10,7% των ασθενών έχει γίνει αρνητικό στον ιό και έχει ιασθεί, ενώ έχασε ζωή του το 3,8% όσων μολύνθηκαν από τον Covid-19.

Την ίδια ώρα το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας στην Ιταλία δημοσιοποίησε την ταυτότητα των θυμάτων που έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορωνοϊό και όπως προκύπτει από τα στοιχεία η μέση ηλικία των νεκρών ασθενών είναι 81 χρόνια.

Ο νεώτερος εξ αυτών, ήταν 66 ετών, ενώ ο γηραιότερερος ασθενής που πέθανε, ήταν 94 ετών.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους, 42,2%, εμφανίστηκαν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 80 και 89 ετών, ενώ το 32,4% των θανάτων ήταν μεταξύ 70 και 79 ετών. Το 8,4% ήταν μεταξύ 60 και 69, το 2,8% μεταξύ 50 και 59 και το 14,1% στα 90 χρόνια.

Οι γυναίκες που πέθαναν μετά την μόλυνσή τους από τον κορωνοϊό είναι μεγαλύτερες από τους άνδρες (μέση ηλικία των γυναικών 83,4, μέση ηλικία ανδρών 79,9).

Τα αποτελέσματα της έρευνας αφορούν στα 107 θύματα της φονικής επιδημίας, που είχαν ανακοινωθεί επισήμως μέχρι την Τετάρτη, από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, οι περισσότεροι εκ των νεκρών είναι άντρες, οι οποίοι μάλιστα, σε αναλογία δύο στους τρεις, είχαν στο ιστορικό τους τουλάχιστον τρία βαριά υποκείμενα νοσήματα (π.χ. καρδιοπάθεια, ηπατοπάθεια, ρευματοειδή αρθρίτιδα και καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο).

 

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της ιατρικής έρευνας, η μέση ηλικία αυτών που νόσησαν από τον κορωνοϊό -ήτοι, των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων- ανέρχεται στα 61 έτη, είναι δηλαδή κατά δύο δεκαετίες μικρότερη από την αντίστοιχη μέση ηλικία των ανθρώπων που, τελικά, άφησαν την τελευταία τους πνοή.

 

Related posts

Πρωινή γυμναστική: Ποια τα οφέλη της – Είναι όντως καλύτερη;

4press

45 ρητά και ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις το χρόνο σου!

4press

Ροδόνερο: Οι πλούσιες ιδιότητες και χρήσεις του στο πρόσωπο και τα μαλλιά – Oι ιδιότητες του…

4press