Υγεία & Fitness

Ισπανία: Τουλάχιστον 16 παιδιά έπαθαν «σύνδρομο του λυκανθρώπου» από μολυσμένο σιρόπι

Δεκαέξι βρέφη στην Ισπανία διαγνώστηκαν με «σύνδρομο του λυκανθρώπου» έπειτα από τη λήψη ενός μολυσμένου φαρμάκου, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Τα μωρά γέμισαν με πυκνές, μακριές τρίχες όταν έλαβαν σιρόπι με ομεπραζόλη, το οποίο χορηγείται σε περιπτώσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Ωστόσο το σιρόπι ήταν μολυσμένο με μινοξιδίλη.

Η μινοξιδίλη είναι ένα φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση της φαλάκρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού Υπουργείου Υγείας.

Όπως εξήγησε στην εφημερίδα Granada Hoy ο κ. Manuel Fuentes, από το Κολλέγιο Φαρμακοποιών της Γρανάδα, το σιρόπι που έλαβαν τα παιδιά είναι διαφορετικό από τα δισκία ομεπραζόλης που λαμβάνουν οι ενήλικες.

Ο ισπανικός οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγείας σύμφωνα με το  fox8 διέταξε την άμεση απόσυρση του φαρμάκου από την κυκλοφορία, αλλά είναι αρκετοί αυτοί που έχουν χρησιμοποιήσει ήδη το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Στα μικρά παιδιά δόθηκε μολυσμένη ομεπραζόλη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της παλινδρόμησης και της δυσπεψίας, αλλά, όπως φαίνεται ,οι παρενέργειες είναι χειρότερες από αυτές που περίμεναν.

Related posts

Το τυρί μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο

4press

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ποτέ δε σχολιάζουν τους άλλους

admin

Θηλασμός: Μειώνει τον κίνδυνο παιδικού εκζέματος – Πολλά τα οφέλη για τα βρέφη

4press