Υγεία & Fitness

Και όμως τα πους απς σώζουν από καρδιακές παθήσεις

Υπάρχει ο μαγικός αριθμός των επαναλήψεων όπως προέκυψε από έρευνα του Χάρβαρντ.

Τα push-ups είναι μια πολύ καλή άσκηση σωματικού βάρους που μπορείς να κάνεις για να γυμνάσεις τους ώμους, τους τρικέφαλους και τους θωρακικούς μύες σου. Αυτό όμως το ήξερες ήδη. Αυτό που προέκυψε ωστόσο από έρευνα του Χάρβαρντ. Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο.

Έρευνες που έγιναν αποκαλύπτουν, πως αν μπορείς να κάνεις έναν συγκεκριμένο αριθμό push-ups, τότε έχεις λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις κάποια καρδιακή πάθηση. Συγκεκριμένα υπάρχει ένας μαγικός αριθμός που αν μπορείς και τον κάνεις, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.

1

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αναφέρουν πως οι άντρες που μπορούν να κάνουν περισσότερα από 40 pushups στη σειράέχουν 96%  χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων από αυτούς που αγωνίζονται να κάνουν λιγότερα από 10. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρουν επίσης, πως όσοι συμμετέχοντες μπόρεσαν να κάνουν 40 pushups και πάνω έχουν πολύ μικρό κίνδυνο, ενώ εκείνοι που κάνουν από 11 και πάνω μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες του να πάθουν κάτι.

Ξεκίνα την προπόνηση. Η ρουτίνα, στην προκειμένη περίπτωση, σώζει ζωές. 


Related posts

Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις καταγράφονται κάθε μέρα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο κρούσματα

4press

15 συχνά λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος – Δείτε ποια είναι αυτά!

4press

Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην μνήμη τού Φάνη Κολλιόπουλου

4press

Leave a Comment