Υγεία & Fitness

Και όμως τα πους απς σώζουν από καρδιακές παθήσεις

Υπάρχει ο μαγικός αριθμός των επαναλήψεων όπως προέκυψε από έρευνα του Χάρβαρντ.

Τα push-ups είναι μια πολύ καλή άσκηση σωματικού βάρους που μπορείς να κάνεις για να γυμνάσεις τους ώμους, τους τρικέφαλους και τους θωρακικούς μύες σου. Αυτό όμως το ήξερες ήδη. Αυτό που προέκυψε ωστόσο από έρευνα του Χάρβαρντ. Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο.

Έρευνες που έγιναν αποκαλύπτουν, πως αν μπορείς να κάνεις έναν συγκεκριμένο αριθμό push-ups, τότε έχεις λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις κάποια καρδιακή πάθηση. Συγκεκριμένα υπάρχει ένας μαγικός αριθμός που αν μπορείς και τον κάνεις, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.

1

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αναφέρουν πως οι άντρες που μπορούν να κάνουν περισσότερα από 40 pushups στη σειράέχουν 96%  χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων από αυτούς που αγωνίζονται να κάνουν λιγότερα από 10. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρουν επίσης, πως όσοι συμμετέχοντες μπόρεσαν να κάνουν 40 pushups και πάνω έχουν πολύ μικρό κίνδυνο, ενώ εκείνοι που κάνουν από 11 και πάνω μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες του να πάθουν κάτι.

Ξεκίνα την προπόνηση. Η ρουτίνα, στην προκειμένη περίπτωση, σώζει ζωές. 


Related posts

Στην πρώτη γραμμή…η λογοθεραπεύτρια Χαρά Αναστασοπούλου – Το ταξίδι στο Δουβλίνο και το coaching

4press

Βατόμουρα, τα θαυματουργά: 5 σημαντικοί λόγοι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας

4press

Πρωτοποριακό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να «διαβάζει» τις παιδικές ασθένειες

4press

Leave a Comment