Υγεία & Fitness

Οδηγός για τη Βιομηχανία Τροφίμων από ΕΦΕΤ και ΣΕΒΤ

Toν «Οδηγό για τη Βιομηχανία Τροφίμων» εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών υπό το πρίσμα της νέας πραγματικότητας που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό.

Όπως επισημαίνει ο ΕΦΕΤ σε σχετική ανακοίνωση, σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, η βιομηχανία τροφίμων δεν ανέστειλε τη λειτουργία της και έχοντας δομημένα και ιδιαιτέρως ανεπτυγμένα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) πρέπει να αντιμετωπίσει τον ιό SARS-CoV-2, μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής νέων μέτρων ελέγχου ή/και της τροποποίησης των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται.

Η επιλογή και η ένταση εφαρμογής των μέτρων αυτών μπορεί να παρουσιάζουν διαφοροποίηση μεταξύ επιχειρήσεων ή διαφορετικών μονάδων μιας επιχείρησης και θα πρέπει να βασίζονται σε κριτήρια λειτουργικών χαρακτηριστικών και επικινδυνότητας μετάδοσης του ιού.

Οι οδηγίες του οδηγού βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού, το οποίο όπως και για τον οδηγό για τη μαζική εστίαση, βασίστηκε στην επιστημονική γνωμοδότηση έργο μίας ακόμη ομάδας εξεχόντων επιστημόνων, το πόρισμα της οποίας, αν και αρκετά εξειδικευμένο και επιστημονικό για το μέσο πολίτη, εκδίδεται ως αρχείο αναφοράς μαζί με τον παρόντα οδηγό.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων.

Τόσο ο οδηγός όσο και η επιστημονική γνωμοδότηση, βασίστηκαν στα στοιχεία που ίσχυαν μέχρι την ημερομηνία έκδοσής τους και είναι διαθέσιμα για λήψη από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr.

Related posts

Τα Αδέσποτα Κινδυνεύουν Να Μείνουν Νηστικά Λόγω Κορωνοϊού – Ξηρά Τροφή Από Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

4press

Παγκόσμιο συνέδριο καρδιολογίας: Όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς, έχουν μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο – Πόσα γραμμάρια την ημέρα; – Τι λέει η έρευνα;

4press

15 συχνά λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος – Δείτε ποια είναι αυτά!

4press