Υγεία & Fitness

Οι πρώτες τράπεζες μητρικού γάλακτος στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Την ερχόμενη εβδομάδα τα επίσημα εγκαίνια.

Δύο Τράπεζες Μητρικού Γάλακτος αρχίζουν σχεδόν ταυτόχρονα την λειτουργία τους σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Η μία Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και η λειτουργία της αρχίζει άμεσα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ η δεύτερη, που εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο, εξοπλίστηκε χάρη σε πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τη φροντίδα των προώρων νεογνών “Ηλιτόμηνον”.

Η δημιουργία Τραπεζών Μητρικού Γάλακτος στη Θεσσαλονίκη ήταν απολύτως απαραίτητη και έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς η μοναδική Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος της χώρας για δότριες μητέρες λειτουργεί στην Αθήνα και δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της χώρας σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

Το μητρικό γάλα, λόγω της μοναδικής διατροφικής σύνθεσης, αποτελεί την καλύτερη διατροφή για τα βρέφη και πρέπει να είναι διαθέσιμο αμέσως μετά τη γέννηση, ιδιαίτερα για πρόωρα και υψηλού κινδύνου νεογνά με γαστρεντερικές ή μεταβολικές διαταραχές.

Related posts

Βατόμουρα, τα θαυματουργά: 5 σημαντικοί λόγοι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας

4press

Αυτή είναι η ωραιότερη τάρτα φραμπουάζ στον πλανήτη: Την έφτιαξε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο με 1,5 εκατ. followers

4press

Οι άνθρωποι παραμένουν μαζί όσο οι ανάγκες τους παραμένουν παράλληλες

4press

Leave a Comment