Υγεία & Fitness

Ο «δεκάλογος» για τις προπονήσεις -Οι κανόνες που πρέπει να τηρούν οι αθλητές

Τα δέκα βασικά μέτρα για την επιστροφή στις προπονήσεις στον αθλητισμό, ανακοίνωσε χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, αναφέρθηκε στον «δεκάλογο» των μέτρων που θα πρέπει να τηρούν οι αθλητές στις προπονήσεις, αλλά και το προσωπικό των εγκαταστάσεων. Μεταξύ αυτών, οι αθλητές καλούνται να χρησιμοποιούν αποκλειστικά δικό τους εξοπλισμό (ενδυμασία) στις προπονήσεις, ενώ τα αποδυτήρια και τα ντους, όπως και τα κυλικεία, θα μείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.

powered by Rubicon Project
Ο δεκάλογος του υγειονομικού Πρωτοκόλλου προπόνησης
Οπως ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης χθες, απαραίτητες προϋποθέσεις για επιστροφή στις προπονήσεις και λειτουργία των εγκαταστάσεων, είναι οι εξής:

1. Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμορφώνουμε μια είσοδο.

2. Διεξάγουμε έλεγχο των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.

3. Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο. Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

4. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας.

5. Προτιμάμε τη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.

6. Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.

7. Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό. Όσον αφορά στη χρήση οργάνων απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή.

8. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.

9. Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.

10. Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.

Related posts

Κων. Χρυσανθόπουλος: Απαντά σε κρίσιμες ερωτήσεις για τα εμβόλια

4press

Πως να τρώτε την πρωτεϊνική τροφή χωρίς λάθη

4press

Ο σεφ Νίκος Κουλούσιας μας συστήνει το …κοκορέτσι λαχανικών !

4press