Υγεία & Fitness

Χυμός κράνμπερι: Με 2 ποτήρια την ημέρα διώχνεις καρδιοπάθειες & εγκεφαλικό

Δύο ποτήρια την ημέρα είναι αρκετά για να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιοπάθειας, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας.

Οι πολύτιμες πολυφαινόλες του χυμού, συστατικά με προστατευτική δράση που ενισχύουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού, παρέχουν τα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τα 56 άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και οι ερευνητές τούς ζήτησαν να ακολουθήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο διατροφικό πλάνο.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες είχαν εντάξει στο καθημερινό τους διατροφολόγιο περίπου 400 ml χυμό κράνμπερι χωρίς ζάχαρη. Οι άλλοι μισοί έπιναν ένα χυμό-placebo, δηλαδή ένα υγρό με παρόμοιο χρώμα και γεύση αλλά χωρίς θρεπτικά συστατικά.

Οι ερευνητές μέτρησαν βασικούς δείκτες της υγείας των συμμετεχόντων, όπως τα επίπεδα της αρτηριακής τους πίεσης, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους και τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα τους, αναφέρει το onmed.gr.

Μετά από οκτώ εβδομάδες, η ομάδα του κράνμπερι παρουσίαζε βελτίωση σε όλους τους δείκτες που εξετάστηκαν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών, οι βελτιωμένοι δείκτες αντιστοιχούν σε 15% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού και 10% μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Μεταξύ των φρούτων που καταναλώνουμε συχνότερα, το κράνμπερι έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες σε σύγκριση με το μήλο, το σταφύλι ή το κεράσι.

Related posts

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παίκτης του Πανιωνίου Δημήτρης Μαυρίκης

4press

Δημήτρης Γρηγοράκης:Ποιές αιτίες συντελούν στην αύξηση βάρους

4press

ΚΕΕΛΠΝΟ: Υποχωρεί ο ιός της γρίπης – Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη εβδομάδα

4press