Υγεία & Fitness

AstraZeneca: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων «μαλώνει» τον αξιωματούχο του – «Μην βιάζεστε, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε συμπεράσματα» (βίντεο)

Απόφαση για το θέμα θα ανακοινωθεί αύριο ή την Πέμπτη

Αποστάσεις από τον αξιωματούχο που δήλωσε νωρίτερα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και των περιστατικών θρομβώσεων φαίνεται να παίρενι ο ΕΜΑ που εξέδωσε ανακοίνωση.

Ειδικότερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δηλώνει σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων, αφού στέλεχος του οργανισμού δήλωσε σήμερα στον Τύπο ότι υπάρχει τέτοια σύνδεση.

Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του EMA.

Απόφαση για το θέμα θα ανακοινωθεί αύριο ή την Πέμπτη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Κυριακίδου: Είμαστε σε στενή επαφή με τον ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε στενή επαφή βρίσκεται η Κομισιόν με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων όπως ανέφερε πριν από λίγο με ανάρτησή της η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου. Ειδικότερα, επισήμανε:

«Σε στενή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχετικά με την αξιολόγηση φαρμακοεπαγρύπνησης του εμβολίου AstraZeneca. Η αξιολόγηση αναμένεται αργά την Τετάρτη».

Related posts

Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην μνήμη τού Φάνη Κολλιόπουλου

4press

Σεροτονίνη: Η διατροφή μπορεί να μειώσει το άγχος;

4press

Έρευνα: Είναι ικανά τα οικονομικά κίνητρα να κινητοποιήσουν προς λιγότερο βλαβερές για την υγεία συμπεριφορές;

4press