Υγεία & Fitness

H δυναμική επιχειρηματίας που ήθελε να βάλει τέλος στην παγκόσμια φτώχεια και “έφυγε” μόλις στα 37 της (ΦΩΤΟ)

H 37χρονη επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, μετά από επιπλοκές στην υγεία της, καθώς έπασχε από επιθήλιο σάρκωμα, μία σπάνια μορφή καρκίνου

Η Leila Janah, με καταγωγή από την Ινδία, η οποία γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες, είχε ένα όνειρο: Να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους.

Πριν από 11 χρόνια ίδρυσε την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Samasource στην Κένυα, με στόχο να βελτιώσει τη ζωή όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Και όσα κατάφερε με την εταιρεία της ήταν πράγματι πολύ σπουδαία.

Σήμερα, η Samasource απασχολεί περισσότερους από 2.900 εργαζόμενους στην Κένυα, την Ουγκάντα ​​και την Ινδία, όπως αναφέρει το Cnn.

H Janah υπήρξε μια πραγματικά δυναμική γυναίκα, που πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά της παγκόσμιας φτώχειας, ενώ είχε δράση και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, η εταιρεία της βοήθησε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους να ξεφύγουν από τη φτώχεια και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ανατολική Αφρική.

Πριν από περίπου δύο χρόνια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου, το επιθήλιο σάρκωμα. Ωστόσο, δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Η 37χρονη επιχειρηματίας ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media και μοιραζόταν ακόμη και όσα αφορούσαν το πρόβλημα υγείας της με τους followers της, δίνοντας έτσι κουράγιο και σε όσους αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα με εκείνη.

«Θα μας λείψει το μεταδοτικό γέλιο της, το πνεύμα της και η ικανότητά της να εμπνέει μόνο το καλό στον κόσμο» ανέφερε η εταιρεία της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την απώλειά της.

 

Related posts

Οι “θάνατοι από απόγνωση” θα ξεπεράσουν τους θανάτους από τον κορωνοϊό;

4press

Το τσάι του βουνού και οι ευεργετικές του ιδιότητες !

4press

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Για άλλη μία χρονιά η σκλήρυνση γιόρτασε με επιτυχία την παγκόσμια ημέρα της- Σημαντική η δράση της Ένωσης για την αντιμετώπιση και ευαισθητοποίηση της νόσου

4press