Χωρίς κατηγορία

Έρχεται το τέλος για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης!

Το μέλλον θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με τα μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel να πλησιάζουν προς τη δύση της «καριέρας» τους.

Οι εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς και στο παράλληλο «σύμπαν» των κινητήρων εσωτερικής καύσης, συνεχώς τρέχουν, με αρκετές χώρες να ανακοινώνουν ότι σε λίγα χρόνια δεν θα επιτρέπονται σε αυτές οι πωλήσεις οχημάτων diesel ή βενζίνης. 

Αρχικά, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι από 1/1/2025 θα απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων μοντέλων τα οποία θα εφοδιάζονται με κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης. 

Στη συνέχεια, το 2030 θα ακολουθήσουν το Ισραήλ, η Ολλανδία, η Ισλανδία, η Ινδία, η Δανία, η Σουηδία, καθώς και η Σκωτία το 2032. 

Από το 2040 θα εφαρμόσουν την εν λόγω απαγόρευση και οι Ταιβάν, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, καθώς και η Πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν το πότε θα απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, με εξαίρεση μία δήλωση (το 2016) του νυν Δημάρχου Αθηναίων περί απαγόρευσης των diesel οχημάτων από τους δρόμους της Αθήνας.

Related posts

«Βόμβα» από τον πατέρα του 7χρονου, τι του είπαν οι γιατροί για το κλιματιστικό και τη νόσο λεγεωνάριων

4press

Ζευγάρι λευκών γέννησε Κινεζάκι… λόγω λάθους!

4press

H Mercedes-AMG GT Black Series σπάει όλα τα ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ(vid)

4press

Leave a Comment