Χωρίς κατηγορία

Αποχωρεί ο Θάνος Καρπής μετά απο 30 χρόνια – Συγκινητική δήλωση(ΒΙΝΤΕΟ)

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στο Δήμο Ερυμάνθου, ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση, ο δήμαρχος Θάνος Καρπής. Ο κ. Καρπής συμμετέχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1988 και όπως αναφέρει στη δήλωσή του, με αυτή τη δύσκολη για τον ίδιο, απόφαση, ανοίγει ο δρόμος για να πάρουν άλλα αξιόλογα και νεότερα στελέχη τη σκυτάλη.

Η δήλωση του κ. Καρπή έχει ως εξής:

«Όπως είναι γνωστό το Μάιο του 2019 είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Εν όψει λοιπόν των επικείμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών, σε ότι αφορά το Δήμο Ερυμάνθου, θέλω να υπενθυμίσω και να ενημερώσω ότι από την αρχή σχεδόν της Δημοτικής περιόδου που διανύουμε, αναφερόμενος σχετικά με τις Δημοτικές εκλογές του 2019, είχα διατυπώσει επιφυλάξεις στο ενδεχόμενο επανάληψης μιας νέας δικής μου υποψηφιότητας. Τότε είχα δηλώσει ότι τις προθέσεις μου και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω τον τελευταίο χρόνο της θητείας μου και την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να μην επηρεαστεί εκτός των άλλων και το συντελούμενο έργο και η εν γένει λειτουργία του Δήμου.

Εκτιμώντας ότι ο χρόνος και η κατάλληλη στιγμή έφτασαν, ανακοινώνω σήμερα στους δημότες του Δήμου Ερυμάνθου και σε όλους τους συμπατριώτες μου, ότι δεν προτίθεμαι να είμαι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Ο λόγος που με οδήγησε να καταλήξω σε αυτή τη δύσκολη για μένα απόφαση, είναι ο ίδιος που με απασχολούσε και με προβλημάτιζε από την αρχή, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής της Δημοτικής περιόδου, εξ αιτίας του οποίου άλλωστε κράτησα από τότε επιφυλάξεις στο ενδεχόμενο νέας δικής μου καθόδου στις Δημοτικές εκλογές.

Για τους γνωρίζοντες ή και μη, η πορεία μου στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα της Αχαΐας ξεκίνησε το 1988 μέσα από τον αρχικό θεσμό του Νομαρχιακού Συμβουλίου και κατόπιν της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνεχίστηκε στους αντίστοιχους Δημοτικούς, όπως στον πρ. Δήμο Φαρρών και Δήμο Ερυμάνθου και παράλληλα με τη συμμετοχή μου στη Νομαρχιακή και σήμερα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Τ.Ε.Δ.Κ. και Π.Ε.Δ.).

Μετά από αυτή την πολύχρονη αυτοδιοικητική διαδρομή και δράση, η οποία υπήρξε δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα, εκτιμώ ότι ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω από την ενεργό συμμετοχή και παρουσία στα Δημοτικά τεκτενόμενα του Δήμου Ερυμάνθου.

Κει τούτο εκτός των παραπάνω, διότι είμαι σίγουρος πως με αυτή μου την απόφαση, ανοίγεται ο δρόμος και διευκολύνονται άλλα αξιόλογα και ικανά στελέχη που προέρχονται από νεότερες γενιές, να διεκδικήσουν και να συνεχίσουν το δύσκολο αλλά και όμορφο αγώνα για μεγαλύτερη πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό το δικαιούνται οι πολίτες και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν άξιοι συνεχιστές που θα οδηγήσουν το Δήμο μας πιο μπροστά και ακόμη πιο ψηλά.

Σε ότι με αφορά και μέχρι τη λήξη της θητείας μου, είναι προφανές ότι θα συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και ζήλο να ασκώ όλα τα καθήκοντα του Δημάρχου και να εργάζομαι για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας.

Ιδιαίτερα δε, για την υλοποίηση και εκτέλεση πολλών και σημαντικών έργων και δράσεων που έχουν ήδη ενταχθεί και χρηματοδοτούνται τώρα από διάφορα Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ). Επίσης για την προώθηση εκείνων των έργων για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις καθώς και σε νέες αναμενόμενες άλλες Προσκλήσεις, τόσο της Περιφέρειας όσο και των Υπουργείων το προσεχές διάστημα.

Τέλος και αναφορικά με τη Δημοτική Παράταξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» την οποία ο ίδιος συγκρότησα και ηγήθηκα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσει, ενωμένη και ανανεωμένη, τη νικηφόρα, καθώς και επιτυχημένη της – θέλω να πιστεύω – πορεία που κάναμε μαζί μέχρι τώρα.

Σχετικά τώρα με τις επιβαλλόμενες και τις προφανείς ευχαριστίες μου καθώς και την έκφραση ευγνωμοσύνης προς του δημότες του Δήμου που με εμπιστεύθηκαν και με στήριξαν με την ψήφο τους και όχι μόνο σε πολλές εκλογικές διαδικασίες, αυτές εκτός από τώρα θα διατυπωθούν και εκτενέστερα και πιο θερμά με τη λήξη της θητείας μου, περί τα τέλη του Αυγούστου, όταν θα αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί το Μάιο.

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους, συνεργάτες, προσωπικό, Δημοτικές παρατάξεις, φορείς, κ.ά. με τους οποίους συνεργάστηκα και θα συνεχίζω να συνεργάζομαι για ένα διάστημα ακόμη, των οποίων η υποστήριξη και βοήθεια ήταν και είναι πολύτιμη.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Θάνος Καρπής.»

Related posts

«Γλωσσικό ατόπημα» η αναφορά μου στα θύματα της «17Ν», λέει τώρα η Μυρσίνη Λοΐζου

4press

Μαχητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε σε λεωφόρο του Michigan (Video)

4press

Τον Σεπτέμβριο η πρεμιέρα του μιούζικαλ «Call Me Diana» για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

4press

Leave a Comment