Χωρίς κατηγορία

Γνωρίζεις ότι η Ford σου εξασφαλίζει ότι αύριο θα έχεις να πίνεις νερό; Με τις πρακτικές που ακολουθεί, έχει εξοικονομήσει 39,4 δισεκατομμύρια λίτρα νερό και βραβεύθηκε γι’αυτό

Η Ford απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία Α για τις προσπάθειές της στον τομέα προστασίας των υδάτων από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό περιβαλλοντικών επιπτώσεων CDP, που έχει ως κύριο έργο του την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομιών.

Η Ford είναι μία από τις 30 μόλις εταιρίες σε όλο τον κόσμο που έχουν αξιολογηθεί με τη βαθμολογία Α για τις προσπάθειές τους στον τομέα της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων.

Από το 2000, η εταιρία εργάζεται συστηματικά για την εξοικονόμηση νερού στα πλαίσια μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της, με αποτέλεσμα τη μείωση της λειτουργικής χρήσης υδάτων κατά 62,5% και την εξοικονόμηση 39,4 δισεκατομμυρίων λίτρων μέχρι σήμερα. Η Ford οδεύει αυτή τη στιγμή προς την επίτευξη του στόχου της για μείωση της χρήσης νερού κατά τρία τέταρτα έως το 2020, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος της είναι η μηδενική κατανάλωση πόσιμου νερού στις παραγωγικές διαδικασίες της.

Η Ford αξιολογήθηκε με τη βαθμολογία Α για τις προσπάθειές της στον τομέα της κλιματικής αλλαγής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι το 2015 για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η Ford επενδύει 11 δισεκατομμύρια δολάρια για το λανσάρισμα 16 αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στα πλαίσια μιας παγκόσμιας γκάμας αποτελούμενης από 40 ηλεκτροκίνητα οχήματα, έως το 2022.

Επιπλέον, το 2017 η Ford πέτυχε το στόχο της να μειώσει σε παγκόσμιο επίπεδο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα εργοστάσια παραγωγή της κατά 30%, οκτώ χρόνια νωρίτερα από το χρονικό ορόσημο του 2025.

Μάθετε περισσότερα για τις επιδόσεις της Ford στον τομέα της βιωσιμότητας, στοιχεία και αναλυτικές εκθέσεις μπορείτε να βρείτε στο sustainability.ford.com.

Related posts

Δ. Μπαρμπούνης: “Συγχαρητήρια στην προσπάθεια των Αστεριών”

4press

ΔΕΘ 2019: Οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη κατά την ομιλία Μητσοτάκη

4press

Καβγάς on air στο ΣΚΑΪ – Δημοσιογράφος «αδειάζει» τη Στεφανίδου για την άνευ όρων στήριξή της στο Ελληνικό (video)

4press

Leave a Comment