Υγεία & Fitness Χωρίς κατηγορία

Γρίπη: Έκκληση του υπουργείου Παιδείας – Εμβολιάστε τα παιδιά σας τώρα!

Έκκληση εμβολιασμού που διανέμεται μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μαζί με οδηγίες για τα µέτρα πρόληψης για τη γρίπη, κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αφορμή αποτέλεσε η απουσία πολλών παιδιών και καθηγητών από τα μαθήματα λόγω νόσησης.

Μάλιστα σημειώθηκε και το πρωτόγνωρο σχολεία της Ιθάκης να κλείσουν µε εντολή του δηµάρχου του νησιού λόγω της έξαρσης των ιώσεων το τελευταίο διάστημα.

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορούμαστε ότι ως και τις 20 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 65 σοβαρά κρούσµατα εργαστηριακά επιβεβαιωµένης γρίπης, εκ των οποίων τα 64 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από τους 65 μόνο 9 είχαν κάνει το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο ενώ 6 συνολικά έχουν καταλήξει φέτος από επιπλοκές της γρίπης.

Να θυμίσουμε ότι φέτος -όπως έχει μεταδώσει το iatropedia– επικρατεί πανευρωπαϊκά ο πανδημικός του 2009-2010 ιός τύπου Α Η1Ν1 ο οποίος προκαλεί σε ορισμένους πληθυσμούς αρκετά σοβαρές επιπλοκές που κάποιους τους οδηγούν και στο θάνατο.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πρέπει να εμβολιαστούν

Μάλιστα τον χειμώνα του 2009-10 είχαν παρατηρηθεί θάνατοι μεταξύ ατόμων με Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 30, δηλαδή παχύσαρκα άτομα, άτομα με διαβήτη, καπνιστές, έγκυες γυναίκες και κάποια παιδιά.

Παρότι το εμβόλιο καλύπτει το 60% περίπου των ιών της γρίπης που κυκλοφορούν, πάντως προστατεύει σημαντικά από τους πιο συνηθισμένους κάθε χειμώνα και σώζει τις ζωές ειδικά ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα όπως είναι τα μεταβολικά (τύπου διαβήτη), καρδιολογικά, αναπνευστικά (άσθμα, ΧΑΠ), που δημιουργούν ανοσοκαταστολή (όπως ο καρκίνος) και αιματολογικά. Και βέβαια απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός σε όσους εργάζονται ή ζουν με βρέφη και ηλικιωμένους, τους εργαζόμενους σε δομές Υγείας και σε κλειστά περιβάλλοντα όπως είναι στρατόπεδα και οικοτροφεία.Newsit.gr

Related posts

Αθήνα Σεισμός: Ελαφρά τραυματίες από τα 5,1 Ρίχτερ

4press

Καταδικάστηκαν οι γονείς της 17χρονης που πέθανε επειδή αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία – Θα είχε σωθεί λένε οι γιατροί

4press

Ιταλικό ρεστοράν σερβίρει αέρα τηγανητό κι υπόσχεται αξέχαστες απολαύσεις (vid)

4press

Leave a Comment