Χωρίς κατηγορία

Ντακάρ 2019, 9η Ειδική Διαδρομή: Ο Αλ Ατίγια στο δρόμο προς τη νίκη

Η προτελευταία Ειδική Διαδρομή του Ντακάρ μήκους 313 χλμ. ήταν αυτή που θεωρητικά  ξεκαθάρισε την όλη κατάσταση στο δρόμο για το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Συγκεκριμένα ο Αλ Ατίγια με το Hilux κέρδισε την 9η Ειδική Διαδρομή τη στιγμή που ο Πετερανσέλ (4ος ξεκίνησε στην 9η Ειδική Διαδρομή με το Mini) αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει όταν μετά από μια προσγείωση σε αμμόλοφο ο συνοδηγός του Καστερά χτύπησε στη μέση του.

Η ατυχία όμως «χτύπησε» και την πόρτα του Λεμπ καθώς ο Γάλλος αναγκάσθηκε να σταματήσει τρεις φορές για να επισκευάσει τη μετάδοση στο Peugeot 3008 DKR maxi κάτι που του κόστισε σχεδόν μια ώρα, αλλά δεν έχασε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.

Δεύτερος στην Ειδική Διαδρομή τερμάτισε ο Ρόμα (Mini), ενώ ο Σάινθ που αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης του Mini «χάθηκε» στο βάθος της κατάταξης.

Έτσι η τελευταία Ειδική Διαδρομή του Ντακάρ, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, έχει μήκος 112 δύσκολα χλμ. μέχρι τον τερματισμό στη Λίμα του Περού, με τον Αλ Ατίγια πρώτο, δεύτερο τον Ρόμα +51’.27’’ και τρίτο τον Λεμπ +2 ωρες 02’.37’’.

Πολύ δύσκολα θα αλλάξει η εικόνα των τριών πρώτων αν και στους αγώνες όλα γίνονται..motori.gr

Related posts

Η Έλλη Στάη απαντά για τη διαρροή που αναστάτωσε το Open

4press

Yποψήφιοι με τη ΝΔ Μπογδάνος και Φύσσας

4press

Νοσοκομειακούς αναπνευστήρες θα φτιάξει η Formula 1

4press

Leave a Comment