Χωρίς κατηγορία

Οι Πρέσπες καταλύτης πολιτικών ανακατατάξεων – Ανασχηματισμός, ανοίγματα & νομοσχέδια

Κλείνοντας το κεφάλαιο Πρέσπες με την κύρωση της Συμφωνίας, στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος ενόψει των αυτοδιοικητικών αλλά και των βουλευτικών εκλογών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών έδρασε σαν καταλύτης και με φόντο τις ανακατατάξεις που ούτως ή άλλως προκλήθηκαν στο πολιτικό σκηνικό και δη στα μικρότερα κόμματα-του μεσαίου χώρου- ο πρωθυπουργός θα ξετυλίξει το σχέδιό του με στόχο να ενταθεί ο διάλογος αλλά και οι συνεργασίες με τις προοδευτικές δυνάμεις, όπως τις αποκαλεί.

Η μεγαλύτερη πιθανότητα πάντως, κατά πληροφορίες του iefimerida, είναι ότι θα επιλέξει να συνεχίσει τα ανοίγματα στην Κεντροαριστερά- χωρίς να προσανατολίζεται σε ευρύ ανασχηματισμό- αλλά σε αντικαταστάσεις.

Mέχρι τις κάλπες, φιλοδοξεί εξάλλου να στρώσει το έδαφος και με διευρυμένα ψηφοδέλτια και συγκλίσεις να καταγράψει την επιρροή που ο ίδιος και το κόμμα του έχουν. Το στίγμα έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος λέγοντας πως «μία ευρύτερη συμπαράταξη, ένα ευρύτερο μέτωπο, το οποίο θα περιλαμβάνει συνολικότερες πολιτικές συμφωνίες, δεν αρκεί να μείνει στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών» και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος και για άλλα ζητήματα, όπως τα εργασιακά, η οικονομική πολιτική, το κοινωνικό κράτος.

Οι δυο πόλοι στο επίκεντρο

Την προσεχή Δευτέρα, πάντως, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη-όχι στον νεοφιλευθερισμό και την ακροδεξιά οπισθοδρόμηση», επαναφέροντας για άλλη μια φορά τις διαχωριστικές γραμμές των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ από αυτές που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το ΚΙΝΑΛ, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά ότι ταυτίζεται με τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Βροχή» τα φιλολαϊκά νομοσχέδια

Όσο για τα επόμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης, τα οποία ο Πάνος Καμμένος έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει (σε περίπτωση που ο Τσίπρας δεν θέσει εκτός κυβέρνησης τα στελέχη των ΑΝΕΛ), αυτά αφορούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην προστασία της πρώτης κατοικίας, στην επιδότηση ενοικίου και στις 120 δόσεις

Related posts

Insights On Clear-Cut Find Perfect Bride Plans

4press

Από το καλοκαίρι θα μπορείς να ξαναγοράσεις Mazda στην Ελλάδα

4press

H Eλλάδα μετά από μία δεκαετία σε κρίση αισιοδοξεί βάσει του BBC στην υλοποίηση επενδύσεων

4press

Leave a Comment