Χωρίς κατηγορία

ΠΑΤΡΑ: Ποδηλατικός αγώνας “Θυσίας” που έγινε τοπικός αυτοδιοικητικός αγώνας με προκλήσεις και αντιπαραθέσεις λόγω Αμερικανού Πρέσβη

Σε δύο διαφορετικούς κόσμους παραπέμπει το σκηνικό που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα, με αφορμή τη συμμετοχή στον ποδηλατικό αγώνα «Θυσίας» του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιτ.

Από τη μία πλευρά η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Ειρήνης και από την άλλη υποψήφιοι δήμαρχοι Πατρέων. Με ανακοινώσεις τους οι κ.κ. Ρώρος, Αλεξόπουλος, Παπαδημάτος και Νικολόπουλος τάχθηκαν ενάντια στην αντίθεση της Δημοτικής Αρχής για συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη στον ποδηλατικό γύρο.

Μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα και την εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων και επικεφαλής της Επιτροπής Ειρήνης, Διονύσης Πλέσσας, αναφερόμενος στην αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και την ανάρτηση πανό από την Επιτροπή Ειρήνης στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, όπου χαρακτηριζόταν ως «ανεπιθύμητος» στην πόλη ο κ. Πάιατ, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα φιλειρηνικά αισθήματα των Πατρών και εκφράζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην τοποθέτηση αμερικανικών πυρηνικών στον Αραξο.

Οπως υποστήριξε, η στάση της Δημοτικής Αρχής δεν στοχοποιεί το πρόσωπο, αλλά την πολιτική που εκφράζει, ούτε κλείνει τις πύλες στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της Πάτρας. «Αλίμονο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αν μία ακτιβιστική ενέργεια με ένα πανό δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της πόλης».

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά των υπόλοιπων υποψηφίων δημάρχων, οι οποίου δεν έχουν πει ξεκάθαρα τις απόψεις τους για το αν επιθυμούν να μεταφερθούν πυρηνικά των Αμερικανών στον Αραξο.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος της παράταξης Ώρα Πατρών, Γιάννης Λάμπρου υποστήριξε ότι θα ήταν κατανοητή μία αντίδραση και μία ανάρτηση πανό μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οπως τόνισε, η παράταξη, δεν διαφωνεί με τη θέση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην αμερικανική πολιτική, αλλά με το πώς εκφράστηκε αυτή με αφορμή τη συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη σε έναν ποδηλατικό αγώνα.

«Αντί να προβάλουμε έναν αγώνα, διαλέγουμε να δείξουμε ότι είμαστε φοβική ως πόλη», υποστήριξε ο κ. Λάμπρου, τονίζοντας ότι η πόλη πρέπει να είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε θελήσει να βρεθεί εδώ, ως «απλός πολίτης» που συμμετέχει σε έναν αγώνα.

Επίσης υποστήριξε ότι το όλο θέμα ανακίνησε η Δημοτική Αρχή επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και είχε ως στόχο να ξυπνήσει τα αντιαμερικανικά αισθήματα των πατρινών.

«Η παράταξη είναι σταθερά ενάντια στην αμερικανική πολιτική, αλλά το θέμα είναι πώς αξιοποιείς την παρουσία ενός πρέσβη σε έναν ποδηλατικό αγώνα», είπε ο κ. Λάμπρου, ο οποίος, τέλος, εκτίμησε ότι ο Κ. Πελετίδης χάνει καθημερινά την ιδιότητα του Δημάρχου Πατρέων εξαιτίας των θέσεών του.

Related posts

Autobahn: Όριο ταχύτητας στα 100 χλμ./ώρα λόγω του καύσωνα στη Γερμανία!

4press

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαϊμη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Π. Νικολάου

4press

The Little-Known Secrets to Eastern European Brides

4press

Leave a Comment