Χωρίς κατηγορία

Πόλη της Σιβηρίας βάφτηκε πράσινη μετά από τοξική χιονόπτωση.

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ατμόσφαιρα δεκάδων ρωσικών πόλεων στην Σιβηρία, λόγω της τεράστιας ρύπανσης από ορυχεία και βαριές βιομηχανίες.

Σιβηρία κι ατμοσφαιρική ρύπανση τείνουν να γίνουν έννοιες ταυτόσημες, καθώς μετά το μαύρο χιόνι που κάλυψε απ’ άκρη σε άκρη την πόλη Κεμέροβο, ήταν η σειρά του πράσινου χιονιού να καλύψει τεράστιες εκτάσεις στην πόλη Περβουλάσκ της επαρχίας του Σβερντλόφσκ της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από διαρροή τοξικών αερίων από βιομηχανική μονάδα παρασκευής χρωμάτων, η πόλη των περίπου 125.000 κατοίκων είδε τα πάντα να παίρνουν ένα βαθύ πράσινο χρώμα, το οποία οφείλεται κατ’ αποκλειστικότητα στην ρύπανση της ατμόσφαιρας λόγω της απελευθέρωσης τοξικών ουσιών από το εργοστάσιο.

Το νέο αποκαρδιωτικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα παρόμοιων συμβάντων, κυρίως στην αχανή ρωσική επικράτεια στην Σιβηρία, με χιλιάδες πολίτες να στρέφουν τα βέλη τους εναντίον της απουσίας οικολογικής πολιτικής από μέρους της κυβέρνησης του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σε πολλές ρωσικές πόλεις της Σιβηρίας είναι το γεγονός ότι κάθε κάτοικος των μολυσμένων περιοχών διαθέτει ειδική μάσκα για την προστασία της υγείας του από τα τοξικά και επιβλαβή αέρια, ενώ οι κάτοικοι σχεδόν 15 ρωσικών πόλεων της Σιβηρίας οργανώνουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, καλώντας ταυτόχρονα τις αρχές να λάβουν δραστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος κι όσων πολιτών ζουν σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες.

Related posts

Kia e-Niro: Η επιτομή του ηλεκτρικού SUV

4press

Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε ο Βαλβέρδε κι επίσημα μέχρι το 2020

4press

Πραγματικός κεραυνός το νέο Ford Ranger Thunder (pics)

4press

Leave a Comment