Χωρίς κατηγορία

Τι λέει ο Κώστας Σπηλιόπουλος για την κρατική επιχορήγηση στην Περιφέρεια

Τι αναφέρει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης

«Άλλο σε ρώτησα και γι’ άλλο μου απαντάς». Αυτό είναι το νόημα της δήλωσης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Σπηλιόπουλου προς τον Απόστολο Κατσιφάρα, με αφορμή τις περικοπές στις επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού του 2019 προς τις Περιφέρειες.

Η πλήρης δήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Σήμερα το πρωί (Παρασκευή 8/2) έδωσα στη δημοσιότητα δήλωση για την  περικοπή κατά 50% της θεσμοθετημένης κρατικής χρηματοδότησης προς τις Περιφέρειες. Διατύπωσα μάλιστα συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον απερχόμενο περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκε δελτίου τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που απαντούσε «σε εκτιμήσεις και σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας». Επειδή οι «εκτιμήσεις και τα σχόλια» έχουν ονοματεπώνυμο και λέγονται Κώστας Σπηλιόπουλος, επανέρχομαι:

Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 έχουν εγγραφεί πιστώσεις προς τις Περιφέρειες ύψους 655 εκατ. ευρώ αντί για 1,3 δισ. που είναι οι θεσμοθετημένοι πόροι. Πρόκειται για μείωση της τάξεως του 50%. Ρώτησα και εξακολουθώ να ρωτάω τον κ. Κατσιφάρα πως αντέδρασε ή πως σκοπεύει να αντιδράσει σε αυτόν τον οικονομικό στραγγαλισμό της Περιφέρειας που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Κατσιφάρας απάντησε αναφέροντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αυξημένες εισροές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ τακτικών επιχορηγήσεων και του κουτσουρεμένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Άλλο τον ρώτησα κι γι’ άλλο απάντησε. Οι πολίτες που μας παρακολουθούν ας κρίνουν.

Αλλά στο τέλος της απάντησής του ο κ. Κατσιφάρας παραθέτει πίνακες άκρως αποκαλυπτικούς.

Ένας μόνο αρκεί. Από τον πίνακα «Επενδυτικές δαπάνες» προκύπτει ότι το 2011 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διέθεσε 17,6 εκατ. ευρώ για επενδύσεις και το 2018 μόλις 2,1 εκατ. ευρώ για τον ίδιο σκοπό.

Όταν ομολογούν αυτοβούλως πάσα περαιτέρω κριτική είναι περιττή».

Related posts

Ο ράπερ Υποχθόνιος εξηγεί στον Τσίπρα τι σημαίνει το ΜΑΜΑ? (Video)

4press

Οι τιμές 9 ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα (pics)

4press

Βαρουφάκης : Στο δρόμο προς τις εκλογές το ΜέΡΑ25 έρχεται Πάτρα

4press

Leave a Comment