Χωρίς κατηγορία

Google Maps: Επιτέλους δείχνει τις κάμερες της τροχαίας

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Ωστόσο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο συναντάμε σε πληθώρα ανταγωνιστικών προτάσεων το οποίο λείπει από την εφαρμογή της αμερικανικής εταιρείας και αυτό είναι η απεικόνιση των ορίων ταχύτητας και των καμερών ελέγχου κυκλοφορίας κάτι το οποίο φαίνεται ότι πλέον αλλάζει.

Ορισμένοι χρήστες της υπηρεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν τις τελευταίες ημέρες να βλέπουν στα κινητά τους την εμφάνιση των ορίων ταχύτητας ενώ όταν πλησιάζουν σε κάμερα καταγραφής της ταχύτητας το πρόγραμμα τους ειδοποιεί ηχητικά.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή τρέχει πιλοτικά την εφαρμογή αυτού του μέτρου ενώ σταδιακά εκτιμάται ότι θα το δούμε να επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απουσία των προειδοποιήσεων από το Maps προκαλούσε εντύπωση αφού αυτές είναι διαθέσιμες σε μια αλλαγή εφαρμογή της Google με την ονομασία Waze. Βεβαια, μεταξύ του Waze και του Maps υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά και αυτή είναι ότι το πρώτο βασίζεται σε πληροφορίες που προέρχονται από τους χρήστες για τη λειτουργία του οπότε μπορεί να απεικονίσει και την κίνηση, την κατάσταση των δρόμων ή κάποιο αναπάντεχο γεγονός όπως ένα ατύχημα.

Περιμένουμε να δούμε πότε θα εφαρμοστεί αυτό το χαρακτηριστικό και στη χώρα μας.

motori.gr

Related posts

Συνεργασία Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας – Μπαράζ ενημέρωσης κατά της διασποράς του Κορωνοϊού –

4press

Μαθήτρια πήρε 100/100 στην έκθεση για το Fight Club με μόλις 14 λέξεις! (pics & vid)

4press

Θ. Μωραΐτης: «Παλινωδίες, ανευθυνότητα, αστάθεια, ασυνεννοησία και στο άνοιγμα των γηπέδων»

4press

Leave a Comment