Χωρίς κατηγορία

H Βugatti έσπασε πρώτη το φράγμα των 300 μιλίων ανά ώρα (vid)

Mία Bugatti Chiron πέτυχε με οδηγό τον Αντι Γουάλας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με 304,773 μίλια ανά ώρα, τα οποία αντιστοιχούν ακριβώς σε 490,484 χλμ./ώρα!

Η Βugatti ανακοίνωσε επίσημα, ότι έσπασε με ένα πρωτότυπο της Chiron το φράγμα των 300 μιλίων ανά ώρα και έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων, που πέτυχε κάτι τέτοιο. Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, που κατέχει πλέον η εταιρεία του ομίλου Volkswagen, ήταν για την ακρίβεια 304,773 μίλια ανά ώρα ή 490,484 χλμ./ώρα και πραγματοποιήθηκε σε μία πίστα δοκιμών στη Γερμανία, ενώ οδηγός της Bugatti Chiron ήταν ο Άντι Γουάλας.

Πολλοί θεωρούν ίσως απλή υπόθεση την επίτευξη ενός τέτοιου ρεκόρ από ένα πανίσχυρο υπεραυτοκίνητο, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Για να αναπτύξει ένα όχημα τέτοιες αστρονομικές ταχύτητες πρέπει να λειτουργήσουν όλα άψογα, από τον κινητήρα και το σαζμάν, έως τα αεροδυναμικά συστήματα, τα φρένα και τα ελαστικά. Εξάλλου, απαγορεύεται ακόμη και το παραμικρό λάθος, αφού μπορεί να έχει δραματική εξέλιξη για τον οδηγό και το αυτοκίνητο, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν σε ανάλογα εγχειρήματα.

Kάτι τέτοιο είχε συμβεί πριν λίγες ημέρες, όταν έχασε τη ζωή της η Αμερικανίδα Τσέσι Κομπς κατά την προσπάθειά της να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας γυναικών στην ξηρά.

Στις τάξεις του Bugatti επικρατεί βεβαίως ενθουσιασμός για το νέο ρεκόρ, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του προέδρου της, Στέφαν Βίνκελμαν: «Τι ρεκόρ! Είμαστε τρισευτυχισμένοι, που πετύχαμε ως πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων να πιάσουμε ταχύτητα άνω των 300 μιλίων ανά ώρα. Ένα ορόσημο για τη αιωνιότητα. Ευχαριστώ όλη την ομάδα και τον οδηγό Άντι Γουάλας για αυτή την εκπληκτική επίδοση».

Related posts

Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας απο τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης «Ας μείνουμε Σπίτι – Ερχόμαστε εμείς για εσάς!»

4press

Σε εξάμηνη απολύμανση κάδων, δρόμων και αστικού εξοπλισμού προχωρά ο δήμος Νεάπολης – Συκεών

4press

Σωστό ή λάθος να έχουμε λιγότερη πίεση στα ελαστικά;

4press