Τεχνολογία & Επιστήμη

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο για το δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους, μετά την σχετική απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου καλεί τους ανάδοχους φορείς να βάλουν τις τελικές υπογραφές ώστε να εκκινήσει το έργο.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την σχετική απόφαση, NOVA, VODAFONE με COSMOS BUSINESS SYSTEMS και OTE καλούνται να παραστούν στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» εντός 20 ημερών ώστε να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις του «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση.

Να θυμίσουμε ότι το έργο, προϋπολογισμού 18,425 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (14,858 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ) προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2021, με στόχο να δημιουργηθούν δημόσια σημεία όπου θα προσφέρεται δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet μέσω WiFi Hotspots.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να δημιουργηθούν 2.500 σημεία δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης σε υπαίθριους ή κλειστούς χώρους στους 332 δήμους της χώρας. Για το σκοπό αυτό οι ανάδοχοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα προμηθευτούν και θα εγκαταστήσουν 5.600 access points σε όλη την επικράτεια. Αφού εγκαταστήσουν και θέσουν σε λειτουργία τα εν λόγω σημεία θα αναλάβουν και την παρακολούθηση και διαχείριση όλου του δικτύου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Τα σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα υποδειχθούν από τους Δήμους και ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν χώρους συνάθροισης κοινού, χώρους αναμονής – μετακίνησης, χώρους εκδηλώσεων, σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, ειδικά σε αυτές που παρατηρείται υστέρηση, αλλά και η προστιθέμενη αξία που θα προσφέρει η δωρεάν αυτή πρόσβαση στις διάφορες αναπτυξιακές δραστηριότητες της κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα στον τουρισμό.

Related posts

Τα οφέλη της τεχνικής μελέτης του χώρου πριν από την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας

4press

Καιρός: Ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία έως 37 βαθμούς -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

4press

ΣΠΕΡΧΟΣ: Στο πανέμορφο χωριό των Άνω Λουσών Καλαβρύτων βρίσκεται ο παραδοσιακός χώρος με τα τοπικά του προϊόντα !

4press