Πολιτική

Δικαίωση του Άγγελου Τσιγκρή – Ισόγεια κάθειρξης για τους βιαστές παιδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αχαιός καθηγητής το είχε προτείνει στη Βουλή από το 2019

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, στις 6 Νοεμβρίου 2019, είχε προτείνει στη Βουλή την αλλαγή του Ποινικού μας Κώδικα και συγκεκριμένα τη θεσμοθέτηση ποινής ισόβιας κάθειρξης για τους βιαστές παιδιών. 

Ειδικότερα, ο Άγγελος Τσιγκρής, είχε επισημάνει την αστοχία του άρθρου 336 περί βιασμού και ειδικότερα του βιασμού των παιδιών, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. 

Ο Αχαιός καθηγητής είχε προτείνει την εναρμόνιση του Ποινικού μας Κώδικα με τον αντίστοιχο της Κύπρου, που προβλέπει ισόβια κάθειρξη στους δράστες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Τσιγκρής δικαιώνεται από τις εξελίξεις, αφού η πρότασή του για αυστηροποίηση των ποινών στο έγκλημα του βιασμού παιδιών, έχει ήδη ενσωματωθεί στο νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε το 2021._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Related posts

Φωκίωνας Ζαΐμης: Με σοβαρότητα & υπευθυνότητα υλοποιούνται σημαντικά έργα

4press

Δυτ. Αχαΐα: Aιμοδοσία την Παρασκευή 17 Μαϊου στο εκλογικό κέντρο του Σπύρου Μυλωνά

4press

Πάτρα: Νέα λίστα υποψηφίων από το «Κοινοτικόν» Τα νέα ονόματα

4press