Ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Έρχονται e- eξετάσεις και σε άλλους φορείς του Δημοσίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ηλεκτρονική εξέταση μέσω ΑΣΕΠ. Με παρόμοιο μοντέλο και άλλες εξετάσεις του δημοσίου για επιλογή διοικητικού προσωπικού.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το ΑΣΕΠ η πρώτη γραπτή ηλεκτρονική εξέταση για την επιλογή διοικητών και Υγειονομικών Περιφερειών καθώς και Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Θάνο Παπαϊωάννου το ίδιο μοντέλο – μέσω e- εξέτασης – αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου για προσλήψεις διοικητικού προσωπικού.

Παράλληλα όσον αφορά των διαγωνισμό για την επιλογή διοικητών στα νοσοκομεία, η επόμενη φάση που θα ακολουθηθεί αφορά τη μοριοδότηση και τον έλεγχο των προσόντων και στη συνέχεια στη συνέχεια τις συνεντεύξεις.

Το ΑΣΕΠ ανταποκρινόμενο στα νέα δεδομένα, προχωρά ένα βήμα πιο μέρα, ακολουθώντας στις διεθνείς πρακτικές στον τομέας της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρει για τον διαγωνισμό και το μοντέλο του γραπτού διαγωνισμού:

«Ο διαγωνισμός αυτός, που είναι η πρώτη φάση για την επιλογή διοικήσεων των ΥΠΕ (21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών) και των νοσοκομείων (152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών), αποτελεί μια σημαντική καινοτομία.

Αφ’ ενός επειδή είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια διαγωνιστική, γραπτή διαδικασία επιλογής ανώτατων στελεχών του δημοσίου.

Και αφ’ ετέρου, επειδή το ΑΣΕΠ εφαρμόζει, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικό διαγωνισμό χρησιμοποιώντας, αποκλειστικά, εξειδικευμένα εργαλεία διακρίβωσης δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Έπονται οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας δηλαδή ο έλεγχος και η μοριοδότηση τυπικών προσόντων και η διενέργεια συνεντεύξεων, πρώτα για τις διοικήσεις των ΥΠΕ και στη συνέχεια για τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Παράλληλα δρομολογείται και η αντίστοιχη διαδικασία για τους επικεφαλής των λοιπών φορέων του δημοσίου με πρώτο βήμα την έκδοση των σχετικών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ήδη διεξάγονται οι σχετικές διαβουλεύσεις με τα κατά περίπτωση αρμόδια Υπουργεία.

Το έργο του ΑΣΕΠ, χρόνο με τον χρόνο, διευρύνεται. Οι προκλήσεις είναι πολλές αλλά είναι δεδομένη η συναίσθηση της ευθύνης των εργαζομένων και των μελών του ΑΣΕΠ να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της κοινωνίας».

Related posts

50χρονος πέθανε από ατύχημα με αλυσοπρίονο στην Κρήτη

4press

Α’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ – Κεντρικό και τιμώμενο πρόσωπο, η Παναγία μας Θεοτόκος.

4press

Από τις ακυρώσεις πτήσεων η Aegean χρωστάει 87 εκατ. ευρώ στους πελάτες της

4press