Ειδήσεις

Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: «Στα μανταλάκια» οι μεγαλοοφειλέτες στο τέλος Ιουλίου

Τελεσίγραφο σε χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους, στέλνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Με απόφαση που υπογράφουν οι αρμόδιοι υφυπουργοί Χάρης Θεοχάρης και Πάνος Τσακλόγλουπαρατείνεται κατά ένα μήνα και συγκεκριμένα έως τις 31 Ιουλίου 2024, αντί 30 Ιουνίου που ίσχυε, η ημερομηνία δημοσιοποίησης των ονομάτων των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ.

Στα «μανταλάκια» θα βγουν τα ονόματα όσων έχουν:

1. Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την εφορία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας και Τελωνείων.

2. Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον ΕΦΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οι μεγαλοοφειλέτες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 30.000. Πρόκειται για το 1% των οφειλετών οι οποίοι χρωστούν περίπου το 90% από τα σχεδόν 140 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Related posts

Χιλιάδες οι κακοποιημένες γυναίκες στην διάρκεια της καραντίνας

4press

Πέθανε ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος

4press

Δύο ύποπτα κρούσματα για κoρωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου

4press