Μαγειρική

Συνταγή για μπριζόλα με βούτυρο και δενδρολίβανο

Ένα απλό και γευστικό πιάτο

Αυτή η συνταγή είναι ένα κλασικό πιάτο, ιδανικό για τους λάτρεις του κρέατος.

Η μπριζόλα, ψημένη στο τηγάνι, αποκτά μια τραγανή επιφάνεια εξωτερικά και παραμένει ζουμερή στο εσωτερικό. Το άρωμα του δενδρολίβανου και η πλούσια γεύση του βουτύρου συμπληρώνουν τέλεια τη γεύση του κρέατος.

Υλικά

 1 μπριζόλα (περίπου 450 γραμμάρια)
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
2 μεγάλα κλωναράκια δενδρολίβανου
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Οδηγίες

  •  Αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Στεγνώνουμε την μπριζόλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την αλατοπιπερώνουμε ξανά και από τις δύο πλευρές.
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη δυνατή ρύθμιση.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε την μπριζόλα στο τηγάνι και την ψήνουμε για 2-4 λεπτά από την πρώτη πλευρά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Γυρίζουμε την μπριζόλα και την ψήνουμε για άλλο 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από την άλλη πλευρά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το δενδρλίβανο και το σκόρδο στο τηγάνι.
  • Μαγειρεύουμε, κουνώντας το τηγάνι και ραντίζοντας συνεχώς την μπριζόλα με το βούτυρο για 1-2 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτεται ολόκληρη η μπριζόλα.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στη σχάρα του φούρνου στην υψηλότερη θέση. Ψήνουμε την μπριζόλα για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  • Μεταφέρουμε την μπριζόλα σε ένα πιάτο, απορρίπτοντας το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
  • Αφήνουμε την μπριζόλα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ή περισσότερο.
  • Περιχύνουμε την μπριζόλα με τυχόν υπολείμματα βουτύρου από το τηγάνι πριν την σερβίρουμε.

Related posts

Ιταλία: Διαμάχη για την αυθεντική συνταγή της καρμπονάρα – Η εκδοχή που «ταράζει τα νερά»

4press

Τι θα μαγειρέψουμε στο Σαρακοστιανό τραπέζι; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την λύση – Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

4press

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κοτοσαλάτα με μπέικον και blue cheese – απολαύστε την και ως κυρίως πιάτο

4press