Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να βρεθεί στην Πάτρα το κυβερνητικό κλιμάκιο για την παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Αχαΐας σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Νεολόγος των Πατρών‘.
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκεται στην τελική φάση διαμόρφωσης χρηματοδοτικό εργαλείο από εθνικούς πόρους (Υπουργείο Τουρισμού), ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Πρόκειται για έργο που είχε αρχικά προταθεί προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, χωρίς όμως να είναι επιλέξιμο, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να αναζητήσει άλλη πηγή χρηματοδότησης.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης, το σχέδιο αφορά κυρίως στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των υποδομών, με στόχο το Χιονοδρομικό να εξελιχθεί σε προορισμό δωδεκάμηνης λειτουργίας, αξιοποιώντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική που ήδη παρουσιάζει.
Τι θα γίνει συνοπτικά
-Καινούριος αναβατήρας που θα οδηγεί σε νέες πίστες
-Κτίριο υποστήριξης στη βάση του χιονοδρομικού, για διοικητικές υπηρεσίες, εξυπηρέτηση κοινού κτλ.
-Τρενάκι με δραστηριότητα κι εκτός χειμερινής περιόδου
-Καινούριος συρόμενος αναβατήρας για ποδήλατα κι εκτός χειμερινής περιόδου
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι εξελίσσεται και ο σχεδιασμός για τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης Πούντας – Καλαβρύτων. Όπως είπε, βρίσκονται σε εξέλιξη αναγνωριστικές μελέτες, προκειμένου να επιλεγεί η πλέον ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση για την αναβάθμιση του οδικού άξονα.
