Ειδήσεις

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη νικήτρια των βουλευτικών εκλογών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο ορκίστηκε πριν απο λίγο πρωθυπουργός.


Φωτογραφία Reuters

Στις 14:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να γίνει η παράδοση – παραλαβή από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και εξωκοινοβουλευτικοί.

Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 39,85% στις εθνικές εκλογές και 158 έδρες, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 31,53%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται ο 13ος πολιτικός που θα ορκιστεί πρωθυπουργός.

Η είσοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογένειάς του στο Προεδρικό Μέγαρο
Λίγο μετά τις 12:30 ο πρόεδρος της ΝΔ και μεγάλος νικητής των εθνικών εκλογών 2019 Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με την οικογένειά του για να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα Γκραμπόφσκι προσέρχονται με τα παιδιά τους στο Προεδρικό Μέγαρο Πηγή: iefimerida.gr

Related posts

Φωκίων Ζαΐμης: “Συντρέξαμε άμεσα ως ΠΔΕ να δοθεί λύση στην ενεργοποίηση μηχανήματος μοριακής ανίχνευσης ασθενειών κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο Πατρών/Ιατρική Σχολή”

4press

Κρήτη: Συγκλονιστικές εικόνες από τους «ποταμούς νερών» της σφοδρής βροχόπτωσης

4press

Η Δυτική Ελλάδα βγαίνει από την ενεργειακή απομόνωση – Ξεκινούν τα δίκτυα φυσικού αερίου για χιλιάδες συνδέσεις

4press