Click Minds Τεχνολογία & Επιστήμη

Γεύσεις απ’ το μέλλον: Την λένε Moley Kitchen είναι ρομπότ & είναι έτοιμη να σας ετοιμάσει το βραδινό φαγητό – Χέρι βοηθείας αξίας…. (φώτο-βίντεο)

Η Moley και η ρομποτική κουζίνα της μπορούν να ετοιμάσουν κάθε είδος μενού 

Έχει τις ικανότητες ενός σπουδαίου σεφ και την αποτελεσματικότητα ενός μηχανήματος. Μετά από έξι χρόνια η μαγείρισσα – ρομπότ που δημιούργησε ο επιστήμονας Mark Oleynik είναι έτοιμη.

Αυτή η πλήρως αυτοματοποιημένη και εξοπλισμένη κουζίνα, που αποτελείται από ντουλάπια, φούρνο, ψυγείο, νεροχύτη, ρομποτικούς βραχίονες και χέρια, υπακούει σε ένα συνδεδεμένο σύστημα

Η Moley, το ρομπότ  αναπαράγει πανομοιότυπα τις συνταγές που έχουν εγγραφεί μέσω κάμερας με τρισδιάστατη κίνηση που καταγράφει κάθε κίνηση των καρπών, των χεριών και των δακτύλων.

Ζύμωμα, μαγείρεμα, κοπές κρέατων , τίποτα δεν είναι αδύνατον για τα ρομποτικά της χέρια.

Η Moley και η ρομποτική της κουζίνα όχι μόνο μπορούν να διδάξουν τον ιδιοκτήτη τους πώς να γίνει καλύτερος μάγειρας, αλλά μπορούν να ετοιμάσουν ειδικά μενού για χορτοφάγους, για ανθρώπους που χρειάζονται δίαιτα ή να ετοιμάσουν μενού χωρίς γλουτένη, αναφέρει η Paris Match.

Και δεν είναι μόνο αυτό.Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Moley αποφεύγει την επαφή με τα τρόφιμα κατά την προετοιμασία των γευμάτων. Και η απολύμανση UV ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια ή ιούς.

© DR

“Σύντομα θα είναι προικισμένη με νέες ικανότητες” 

– P.M Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της ρομποτικής κουζίνας Moley;

– Mark Oleynik: Συνδυάζεται με ένα «έξυπνο» ψυγείο που γνωρίζει πόσα υλικά έχετε και μπορεί να παραγγείλει απευθείας από το σούπερ μάρκετ. 

https://www.instagram.com/tv/CK0u0LrJQD-/?utm_source=ig_embed

Οι κατσαρόλες  και τα τηγάνια κινούνται σαν καρουσέλ, ανάλογα με τη συνταγή που επιλέξατε. Το ρομπότ μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα ντουλάπι και απλώς ολισθαίνει στη ράγα του όταν χρειάζεται να μαγειρέψει.

https://www.instagram.com/tv/CLMiJukpcp4/?utm_source=ig_embed

Φυσικά μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε τη ρομποτική ως κανονική κουζίνα. Φτιάξαμε έτσι  τα σκεύη με επιπλέον μόνωση στις λαβές, ώστε να μπορούν να τα χειριστούν τόσο ανθρώπινα όσο και ρομποτικά χέρια.

https://www.instagram.com/moley_robotics/?utm_source=ig_embed

Για ποιο λόγο είστε περήφανοι για αυτήν την εφεύρεση;

Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό προϊόν που δεν υπήρχε ποτέ πριν. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αντιγραφής ή απομίμισης . Είναι 100% καινοτομία.

https://www.instagram.com/moley_robotics/?utm_source=ig_embed

Τι σκοπεύετε να βελτιώσετε περαιτέρω;

Οι μηχανικοί μας συνεχίζουν να εξελίσσουν τη Moley προσθέτοντας νέες δυνατότητες. Σύντομα το ρομπότ θα μπορεί να τηγανίζει το φαγητό και να λειτουργεί το φούρνο, ανοίγοντας το δρόμο για να δημιουργηθούν χιλιάδες πιθανά νέα πιάτα.

Η Moley Robotics ασχολείται με την δημιουργία ρομποτικών συστημάτων για την κουζίνα από το 2015. Η ρομποτική κουζίνα με τις 24 αρθρώσεις και τους 10.000 κύκλους λειτουργίας στοιχίζει 279.000 ευρώ.

Related posts

O Μάριος Ζαφειρόπουλος μιλά στη 4press για την πρακτική φιλοσοφία και για πολλά ψυχο-φιλοσοφικά θέματα – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

4press

ΚΑΙΡΟΣ: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα Ηπειρωτικά , παροδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές

4press

Έκτακτο δελτίο καιρού: Οδηγίες ενόψει της κακοκαιρίας, τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

4press