Click Minds Συνεντεύξεις

Δημήτρης Τζίφας: “Ο Ασφαλιστής πρέπει να συμβουλεύει τον πελάτη”

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος Δημήτρης Τζίφας μιλά στην ηλεκτρονική εφημερίδα 4press για τον κλάδο της ασφάλειας και για το σημαντικό ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου σήμερα στη ζωή μας. «Ο πρωταρχικός και ουσιαστικότερος ρόλος είναι η προστασία του κάθε πελάτη που εξυπηρετούμε. Προστασία σε επίπεδο οικονομικό, σε θέματα υγείας, έμμεσης αποταμίευσης και καλύψεων σε ζητήματα που χρειάζεται ασφάλιση», τονίζει ο κ. Τζίφας.

Συνέντευξη στην Άντυ Μαγνησαλή

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει επηρεαστεί από την οικονομική και υγειονομική κρίση;

Δεν έχουμε πληγεί διότι ο κόσμος τώρα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να μας ακούσει, να μας συμβουλευτεί και να προστατευτεί. Ο ρόλος μας δεν περιορίζεται μόνο στην ασφάλεια αυτοκινήτου αλλά επεκτείνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που είναι εξίσου σημαντικές σήμερα. Για παράδειγμα, κατοικίας, επιχείρησης και υγείας είναι οι τρεις ασφάλειες που μας προστατεύουν σε μια δύσκολη στιγμή βρίσκοντας τρόπους να αντιμετωπίσουμε πιθανά προβλήματα σε μια αν μη τι άλλο δύσκολη εποχή.

Γιατί σήμερα έχει αυξηθεί η ζήτηση;

Η μειωμένη κρατική ενίσχυση σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική κρίση δημιουργεί μεγαλύτερες ανάγκες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστροφικές πυρκαγιές, πλημμύρες οδηγούν ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας σε ασφάλειες σπιτιού ή επιχειρήσεων για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Η αύξηση της εγκληματικότητας οδηγεί σε κλοπές και διαρρήξεις, λόγοι επιπρόσθετοι για ασφαλιστικές καλύψεις ακινήτων. Δυνητικό επίσης παράγοντα αποτελούν οι ελλείψεις του εθνικού συστήματος υγείας. Ελλείψεις που οδηγούν τους πολίτες να στρέφονται σε ασφαλιστικά προγράμματα υγείας για την κάλυψη επεμβάσεων ή πιθανής νοσηλείας.

Αναφορικά με τα κόστη για τις παραπάνω υπηρεσίες, είναι υψηλά;

Τα κόστη δεν είναι υψηλά λόγω της πληθώρας προγραμμάτων σε διαφορετικές οικονομικές κλίμακες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι είναι πολύ χαμηλότερα από τις ασφάλειες αυτοκινήτων. Τα ασφαλιστικά συμβόλαια προτείνονται εξατομικευμένα. Μελετώ τις ανάγκες κάθε ατόμου και σε συνδυασμό με τις οικονομικές του δυνατότητες προτείνω το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα. Στόχος μου είναι η κάλυψη των αναγκών του ασφαλιζόμενου με αξιοπιστία και χωρίς προβλήματα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας σας ο κόσμος σας εμπιστεύεται. Που το αποδίδετε;

Η δουλειά μας έχει άμεση σχέση με την τεχνολογία. Είναι μέσο για την άμεση πρόσβαση σε όλες τις εξελίξεις. Σαν νεαρός επαγγελματίας χρησιμοποιώ αυτές τις δυνατότητες ενημέρωσης για να είμαι ένα βήμα μπροστά στις πιθανές ανάγκες των πελατών μου. Προγραμματίζω αυστηρά το χρόνο μου και επιδιώκω διαπροσωπική επικοινωνία με τους πελάτες μου. Για να κατανοήσεις τι χρειάζεται ο άνθρωπος που ζητάει την καθοδήγηση σου, πρέπει να του αφιερώνεις και τον απαραίτητο χρόνο. Είμαι σε αυτό τον κλάδο για να βοηθάω και η μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση είναι η καλύτερη διαφήμιση και η μεγαλύτερη επαγγελματική επένδυση.

Ποιος κατά τη γνώμη σας είναι ο ρόλος σας;

Ο πρωταρχικός και ουσιαστικότερος ρόλος είναι η προστασία του κάθε πελάτη που εξυπηρετούμε. Προστασία σε επίπεδο οικονομικό, σε θέματα υγείας, έμμεσης αποταμίευσης και καλύψεων σε ζητήματα που χρειάζεται ασφάλιση. Συνεχής ενημέρωση για τα δρώμενα του ασφαλιστικού κλάδου ,τις κοινωνικές ανάγκες και τις οικονομικές εξελίξεις είναι η μόνιμη δέσμευση ενός ασφαλιστικού συμβούλου για τη μέγιστη παροχή υπηρεσιών και προσωπική του επιτυχία.

Γιατί σήμερα οι ασφάλειες είναι απαραίτητες;

Τη σήμερον ημέρα, η αποταμίευση δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Η αντιμετώπιση μιας καταστροφής, ενός προβλήματος υγείας ή η εξασφάλιση μιας καλύτερης σύνταξης, καλύπτονται με μικρά κόστη από ένα μεγάλο εύρος ασφαλιστικών προγραμμάτων. Σε τέτοιες περιόδους κρίσης, μια ασφάλεια μπορεί να καλύψει μεγάλα απρογραμμάτιστα έξοδα χωρίς απώλεια του πάγιου ατομικού ή οικογενειακού προϋπολογισμού.

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα ο κλάδος του ασφαλιστή τώρα αρχίζει να αναγνωρίζει την αξία που πρέπει. Εσείς πως ασχοληθήκατε με το χώρο;

Από μικρός δηλώνω το παρόν στο ασφαλιστικό γραφείο που ξεκίνησε η μητέρα μου. Παρακολουθούσα, μάθαινα και στην πορεία συνειδητοποίησα ότι είναι ένας σπουδαίος κλάδος. Πρόκειται για ένα από τα πιο υπεύθυνα επαγγέλματα. Ο εκάστοτε πελάτης μας εμπιστεύεται για καλύψεις σε θέματα συνταξιοδοτικά, υγείας και κινητής ή ακίνητης περιουσίας. Ζητήματα που απαιτούν ιδιαίτερους χειρισμούς, ευθύνη και λεπτότητα. Η απαιτητική φύση του επαγγέλματος, η άμεση ανθρωποκεντρική προσέγγιση και προσφορά είναι οι λόγοι που επέλεξα την σταδιοδρομία αυτή. Κοιτάζοντας πίσω, θα ήταν η επιλογή που δεν θα άλλαζα και θα έκανα ξανά.

Related posts

Το σύμπαν και η απεραντοσύνη του: Ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι γαλαξίες (φώτο-βίντεο)

4press

Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος: ” H ΤΚS Marine προσφέρει ολοκληρωμένη λύση φύλαξης και προετοιμασίας για το σκάφος σας”

4press

«Δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά πάμε για εκλογές…»

4press