Δυτική Αχαΐα

«Μυλωνάς: Περνάμε από τα χαλίκια στην ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών»

Υπογράφτηκε σήμερα (Μεγάλη Τρίτη 27/4) από το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στη δημοτική ενότητα Λαρίσου.

Πρόκειται για υφιστάμενη αγροτική οδό χαλικοστρωμένη που τώρα θα ασφαλτοστρωθεί σε μήκος περίπου πέντε χιλιομέτρων. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 580.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, (Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις). Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι εννιά μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη οδός έχει πλάτος 5,50 μέτρα ενώ εκτός από την ασφαλτόστρωσή της προβλέπεται και η διαμόρφωση των τάφρων στα ερείσματα της οδού.

«Η συνεχής βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας είναι μια από τις βασικές μας προτεραιότητες» ανέφερε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Είμαι ικανοποιημένος για τη συγκεκριμένη παρέμβαση επειδή περνάμε από τις επαναλαμβανόμενες χαλικοστρώσεις, τις οποίες και συνεχίζουμε, στην ασφαλτόστρωση κι έτσι επιτυγχάνουμε μια ριζική αντιμετώπιση και βελτίωση στη μετακίνηση από και προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην εν λόγω περιοχή. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας σε όλο το Δήμο αξιοποιώντας κάθε πιθανή πηγή χρηματοδότησης», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Related posts

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ : Δοκιμαστικό δρομολόγιο έφτασε σε 27 λεπτά από Πάτρα – Κάτω Αχαΐα

4press

Χαλάζι σε χωριά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.(φωτο)

4press

Πάνω από το 70% η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Δυτική Αχαΐα τον Αύγουστο

4press