Ειδήσεις

Αγορά σπιτιού με μοντέλο leasing αυτοκινήτων

Δυνατότητα αγοράς κατοικίας μέσω leasing έχουν πλέον και οι ιδιώτες, οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν σπίτι για ιδιοκατοίκηση ή επένδυση χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν στον παραδοσιακό τραπεζικό δανεισμό.

Στο λανσάρισμα νέου τύπου δανειοδοτικών προϊόντων αποκλειστικά για νοικοκυριά που θέλουν να χρηματοδοτηθούν για την απόκτηση οικιστικών ακινήτων θα προχωρήσουν έως το τέλος του έτους οι τράπεζες μέσω των θυγατρικών τους στον κλάδο της χρηματοδοτικής μίσθωσης. Μετά την πρόσφατη επέκταση του leasing και σε φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, όλοι οι ιδιώτες θα έχουν από εδώ και στο εξής μία ακόμη λύση, πέραν των τραπεζικών χορηγήσεων, για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών.

Πώς γίνεται

Στην ουσία μια εταιρεία leasing, ουσιαστικά θα το αγοράσει για λογαριασμό του ιδιώτη το ακίνητο και στη συνέχεια θα του το εκμισθώσει.

Ο μισθωτής, αντί για δόση δανείου στην τράπεζα, θα πληρώνει ενοίκιο στην εταιρεία leasing για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί στη σύμβαση. Το ακίνητο θα περιέλθει στην κατοχή του με τη λήξη της σύμβασης και εφόσον έχει καταβάλει το σύνολο των μισθωμάτων που έχει συμφωνήσει και τα οποία υπολογίζονται με ένα συγκεκριμένο επιτόκιο, το οποίο, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, θα είναι κοντά σε αυτό ενός στεγαστικού δανείου, δηλαδή κοντά στο 3%-4% ανάλογα και με το προφίλ του πελάτη.

Στην περίπτωση της αγοράς κατοικίας, το όφελος όταν κάποιος επιλέξει τη μέθοδο του leasing είναι κυρίως το γεγονός ότι παρακάμπτει την υποχρέωση να διαθέτει ένα σημαντικό μέρος της αξίας του ακινήτου.

Related posts

myData: Έρχεται νέα παράταση για τα ηλεκτρονικά βιβλία και την απόσυρση των ταμειακών μηχανών

4press

Πότε θα γίνει η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

4press

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη: Έπεσε ελικόπτερο σε κατοικημένη περιοχή

4press