Ειδήσεις

ΒΙΝΤΕΟ: Το εκπληκτικό αφιέρωμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Πατρινό Καρναβάλι

Χωρίς μνημόνια θα παρελάσει φέτος ο βασιλιάς καρνάβαλος στο Πατρινό καρναβάλι την Κυριακή 10 Μαρτίου. Την αιχμή του δόρατος της πολιτικής σάτιρας, ο γνωστός κατασκευαστής Πέτρος Βρυώνης, τη στρέφει φέτος κατά του δίπολου «δεξιάς-κεντροδεξιάς», δανειζόμενος μάλιστα την τεχνοτροπία του μεγάλου ζωγράφου Σαλβατόρ Νταλί, δηλώνει ο πρόεδρος της «κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων-πατρινό καρναβάλι» Νίκος Χρυσοβιτσάνος.

Το δεύτερο σημαντικό άρμα στην παρέλαση θα έχει τη σφραγίδα του θεόρατου γορίλλα Κινγκ Κονγκ ο οποίος θα κρατάει τη βασίλισσα του καρναβαλιού 2019 Αναστασία Ψαρρού, μία φοιτήτρια της Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο της Πάτρας. Αλλά πέρα από τον συμβολισμό της ταινίας, ο θρυλικός γορίλας θα κατακεραυνώνει με μηνύματα που θα κυριαρχούν στο άρμα, την ακρίβεια, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις τράπεζες, την φτώχεια και άλλα παράγωγα της οικονομικής κρίσης.

Δεκαπέντε ημέρες πριν την κορύφωση του μεγαλύτερου πολιτιστικού δρώμενου της πόλης της Πάτρας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό μέσα στα καρναβαλικά εργαστήρια και στους δρόμους του κρυμμένου θησαυρού. Το video καταγράφει με εικόνα και ήχο ολόκληρο το παρασκήνιο γύρω από το πατρινό καρναβάλι του 2019, και συμπεριλαμβάνει δηλώσεις και συνεντεύξεις όχι μόνο του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη αλλά και όλων των πρωταγωνιστών και θεσμικών παραγόντων (παλαιών και νέων) που έχουν σημαδέψει έναν θεσμό που βρίσκουμε τις ρίζες του στον περασμένο αιώνα.

Related posts

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο Μητσοτάκης

4press

Γερμανία: Τέλος τα μέτρα στη Θουριγγία -Επιτρέπονται φεστιβάλ, πισίνες και κοινωνικές εκδηλώσεις

4press

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Nεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από λεωφορείο

4press

Leave a Comment