Ειδήσεις

Γιατί επιμένει ο Ερντογάν να το πάει στα άκρα! Γενί Σαφάκ: «Σε Ρόδο-Καστελόριζο πηγαίνει το Oruc Reis»

H Άγκυρα διατηρεί το πολεμικό κλίμα γνωρίζοντας έτσι ότι ασκεί διαρκώς πίεση προς την Ελλάδα αλλά και προς την ίδια την ΕΕ και το ΝΑΤΟ όχι για την αποφυγή τυχόν κυρώσεων από τις Βρυξέλλες όπως θέλουν να πιστεύουν πολλοί στην Αθήνα, αλλά για να αναγκαστούν όλοι στο τέλος να δεχτούν τις δικές της απαιτήσεις.

Έτσι σε αυτά τα πλαίσια παρατείνει την παράνομη NAVTEX με την οποία πραγματοποιεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ επιδιώκει να φτάσει το Oruc Reis στα χωρικά ύδατα Ρόδου-Καστελόριζου.

Η Άγκυρα εκβιάζει ότι θα βάλει «φωτιά» στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και θα προκαλέσει κρίση στα νότια σύνορα της ΕΕ αν δεν πάρει ανταλλάγματα και δεν αποσπάσει μέρος της ελληνικής περιουσίας.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και σε πολεμικές ενέργειες διότι γνωρίζει πως αν υποχωρήσει τώρα μετά από όλες αυτές τις προκλήσεις, θα έρθει το πολιτικό του τέλος και όχι μόνο.

Δεν μπορεί να κάνει πίσω πια και τα παίζει όλα για όλα γιατί αν δεν το κάνει θα φανεί ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει στην τουρκική κοινωνία.

Related posts

Επίδαυρος: Βυθίστηκε το ιστιοφόρο που είχε πάρει φωτιά (Βίντεο)

4press

Τρύφωνας Φωτόπουλος: «Συνεχίζουμε δυναμικά, μαχόμενοι για το καλό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος»

4press

Κόβονται τα δωρεάν φάρμακα από όσους λαμβάνουν ΕΚΑΣ !

4press