Ειδήσεις

Γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν και καλούν τους πολίτες να πράξουν το ίδιο…

Αίσθηση και προβληματισμό προκαλεί η δήλωση του υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, πως πολλοί γιατροί που δε θέλουν να εμβολιαστούν, καλούν και τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Ο υποδιοικητής ΥΠΕάρχης Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος μίλησε στο Star και είπε πως αρκετοί συνάδελφοί του, γενικοί γιατροί και παθολόγοι, προτρέπουν τους πολίτες να μην εμβολιαστούν.

Μία παραίνεση αντιεπιστημονική και απαράδεκτη.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε τι συμβαίνει στην Κρήτη, καθώς έχουμε καθημερινά κρούσματα Η1Ν1 σε σχολεία κυρίως δημοτικά, είπε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, καθώς αναμένονταν αυτά τα κρούσματα. Ανέφερε, επίσης πως υπάρχουν 11 ΤΟΜΥ στην Κρήτη που δουλεύουν “στα κόκκινα” αυτή την περίοδο.

Απαγορεύτηκε το επισκεπτήριο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

Την απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, από σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 31 Μαρτίου, αποφάσισε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε σχετική ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελου Καρβούνη, αναφέρεται πως το μέτρο ελήφθη λόγω έξαρσης των εποχιακών ιώσεων και για την ασφάλεια των ασθενών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα επιτρέπεται, αυστηρά, η παρουσία το πολύ ενός συνοδού ασθενή και μόνο με χρήση προστατευτικής χειρουργικής μάσκας.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι με προηγούμενη απόφαση έχει απαγορευθεί, ήδη, το επισκεπτήριο στους χώρους Μαιευτικής-Γυναικολογικής. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το επισκεπτήριο γίνεται καθημερινά στις 14:00 και έχει διάρκεια 5 λεπτών από έναν συνοδό.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω οδηγιών, η διοίκηση του νοσοκομείου επιφυλάσσεται να κάνει χρήση όλων των νομίμων μέσων για την προάσπιση της υγείας των νοσηλευομένων ασθενών.

Related posts

Σε περικοπές 3.700 εργαζομένων προχωρά η Societe Generale

4press

Αργολίδα: Φωτιά σε σπίτι – Ανησυχία για δύο εγκλωβισμένους – ΦΩΤΟ

4press

Διαθέσιμη και στα αγγλικά η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου και ιδιωτικού συμφωνητικού στο docs.gov.gr

4press

Leave a Comment