Ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Τώρα η συγκέντρωση Πελτίδη – Μαζί και η Β. Σαμούρη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα, με κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Το γήπεδο της ΕΑΠ, όπου γίνεται η εκδήλωση είναι κατάμεστο, ενώ κόσμος υπάρχει και έξω από τον κλειστό χώρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ και υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νίκου Καραθανασόπουλου.

Υποψήφια με τον Κώστα Πελετίδη θα είναι στις εκλογές, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές, Βίβιαν Σαμούρη. Η ανακοίνωση έγινε από την ίδια, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι σε εξέλιξη στο κατάμεστο γήπεδο της ΕΑΠ.

Σε δήλωσή της η κυρία Σαμούρη αναφέρει για την απόφασή της τα εξής:

«Η συμπόρευσή μου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και, κατ’ επέκταση, με το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ουδόλως τυχαία είναι, και έχω την αίσθηση ή, καλύτερα, την πεποίθηση, πως ουδεμία και ουδέναν εκπλήσσει, καθώς αποτελεί φυσική συνέπεια των λόγων και των πράξεών μου, τουλάχιστον κατά την τελευταία τετραετία…

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τα κοινά, και συγκεκριμένα πριν από 12 χρόνια, έως και τη δημιουργία της παράταξής μας «Όλοι μαζί, για την Πάτρα», στόχος και σκοπός μου ήταν η ανιδιοτελής προσφορά, η χρηστή και διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος, η αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών και, κυρίως, η προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Έτσι, λοιπόν, όπως είναι ευρέως γνωστό και πολλαπλώς καταγεγραμμένο, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συμπορευτήκαμε, εμμέσως πλην σαφώς, εξ αρχής, δηλαδή από το 2014 και εντεύθεν, στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στα μέτρα που εμβύθισαν το λαό στη φτώχεια, που αποδόμησαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ιδίως στον εργασιακό χώρο, μέσω ανελέητων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και όχι μόνον…

Συμπορευτήκαμε, ενάντια στις ακολουθούμενες υφεσιακές πολιτικές, που απαξίωσαν τα περιουσιακά στοιχεία ενός ολόκληρου λαού, υποβάθμισαν τους δυο βασικούς πυλώνες του λεγόμενου κοινωνικού κράτους, τη δημόσια Υγεία και τη Δημόσια Παιδεία, συνέτριψαν, ολοσχερώς, το οικονομικό περιβάλλον της χώρας, εκτινάσσοντας την ανεργία σε εφιαλτικά ποσοστά.

Συμπορευτήκαμε στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών, της βίαιης αρπαγής των λαϊκών περιουσιών, δηλαδή των κόπων μιας ζωής…

Μαζί περπατήσαμε έως την Αθήνα, πραγματοποιώντας μια ιστορική πλέον πορεία ενάντια στην ανεργία, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση το ηχηρό μήνυμα πως «όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον».

Διασχίσαμε, επίσης, με υψωμένη τη γροθιά, την πόλη, με τελική κατεύθυνση το λιμάνι, διεκδικώντας την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην Πάτρα, κάτι που επετεύχθη…

Τέλος, από κοινού ψηφίσαμε τα δεκάδες μέτρα ανακούφισης των αναξιοπαθούντων, των αδύνατων οικονομικά συμπολιτών μας, που εισήγαγαν στο δημοτικό συμβούλιο οι αντιδήμαρχοι της σημερινής δημοτικής Αρχής.

Ως εκ τούτου, οτιδήποτε άλλο, εκτός του να συμπορευτούμε με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα συνιστούσε, κατά τη γνώμη μου, αμετροέπεια, πολιτικό εγωισμό ή και υποκρισία, γνωρίσματα που, ούτε εμένα ούτε και τους ανθρώπους της παράταξής μου, χαρακτηρίζουν, αλλά ούτε και οι σημερινές ανάγκες της κοινωνίας μας τα επιτρέπουν.

Καταλήγοντας, μαζί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πορευτούμε στο μέλλον, με κύριους στόχους να συνεχιστεί η διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος προς όφελος των πολλών, και η κατά το δύναται θωράκιση των συμπολιτών μας, που βιώνουν τη σχετική ή την απόλυτη φτώχεια, καθώς και η αναβάθμιση όλων των εκφάνσεων της καθημερινότητάς μας, μέσω πολιτικών που θα έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα».

Related posts

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και χωρίς πέναλτι

4press

Σοκ στη Νίκαια – Άνδρας επιτέθηκε με καυστικό υγρό στην πεθερά του

4press

Έρχεται ο «Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές στη ΔΕΗ – «Μπλόκο» σε όσους δεν πληρώνουν

4press

Leave a Comment