Ειδήσεις

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Νέος κανονισμός λειτουργίας για τις Λαϊκές αγόρες

Πέρασε από τον Δημοτικό

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, ο  Κανονισμός Λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Με βάση το νέο κανονισμό κάθε μια από τις λαϊκές αγορές θα χωρίζεται σε Τομέα Διατροφικών Προϊόντων και σε Τομέα Βιομηχανικών Ειδών, ο οποίος θα βρίσκεται στα όρια της λαϊκής αγοράς.

Οι λαϊκές αγορές της Πάτρας θα λειτουργούν όλο τον χρόνο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, πλην Κυριακών και εξαιρέσιμων (Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια, Δευτέρα του Πάσχα, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτή του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέα, τα Χριστούγεννα καθώς και τις εθνικές εορτές και Επετείους).

Η λειτουργία τους θα αρχίζει στις 7.00 π.μ. και θα τελειώνει στις 2.00 μ.μ.Οι πωλητές θα πρέπει να μεταφέρουν τους πάγκους τους μια ώρα νωρίτερα από την έναρξη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και η αποχώρησή τους θα πρέπει να γίνεται το μισή ώρα αργότερα από την ώρα λήξης της λαϊκής αγοράς.

Τα εκθετήρια των πωλητών θα πρέπει να έχουν πρόχειρο στέγαστρο ενιαίου τύπου και υλικού και χρώματος διαφορετικού, ανάλογα με την ιδιότητα του πωλητή και την πινακίδα. Οι αποστάσεις ανάμεσα στους πάγκους δεν θα πρέπει να είναι μικρότερες των δύο μέτρων.

Επίσης:

-Ορίζεται από το Δήμαρχο δημοτικός υπάλληλος που θα ελέγχει τον χώρο της λαϊκής αγοράς και θα μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία της. Ο υπάλληλος αυτός θα έχει θητεία έξι μηνών και μετά τη λήξη της θητείας του θα αντικαθίσταται από άλλον. Θα συνεργάζεται με έναν εκπρόσωπο των παραγωγών και έναν των επαγγελματιών πωλητών, μετά από πρόταση των σωματείων τους.

-Δημιουργούνται τοπογραφικά διαγράμματα, οριοθέτηση, διαγράμμιση και αρίθμηση των διατιθέμενων θέσεων για τους πωλητές και τους διαδρόμους μεταξύ των θέσεων. Οι θέσεις των πωλητών εκθετών δεν θα πρέπει να παρεμποδίζουν τις εισόδους κατοικιών και καταστημάτων, ώστε να μην κωλύεται η προσέλευση των καταναλωτών, ενώ ο σχεδιασμός θα διασφαλίζει την ομαλή και άνετη διέλευση των επισκεπτών και την έλευση των οχημάτων όπως ασθενοφόρο, πυροσβεστική για έκτακτες ανάγκες.

Related posts

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες

4press

Δωρίζει ζωή ο 16χρονος που έπεσε από τον τρίτο όροφο και έχασε τη ζωή του – Τα όργανα του θα σώσουν άλλους ανθρώπους

4press

ΠΑΤΡΑ: Πλήρωσε το πάρτι… 3.000 ευρώ

4press