Ειδήσεις

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας “Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές “

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοινώνει: “Επειδή η ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 είναι η Καθαρά Δευτέρα, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει σχετικά με την τυχόν λειτουργία των καταστημάτων και την αμοιβή των μισθωτών υπαλλήλων την ημέρα αυτή.

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές – υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο – επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.  Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους.

Κατ’ έθιμο και κατά παράδοση στην πόλη μας,  την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα είναι κλειστά. Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών παρακαλεί τους συναδέλφους εμπόρους και κυρίως τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων,  να παραμείνουν την ημέρα αυτή, κλειστοί, σεβόμενοι αυτόν τον θεσμό.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών σας εύχονται καλό καρναβάλι και καλές δουλειές”.

Related posts

Φωτιά : Σε δύσβατο σημείο η πυρκαγιά στα Καλάβρυτα – Μάχη με τις φλόγες

4press

Κλειστό Ρίο-Αντίρριο- Kυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά κλειστές οι γραμμές

4press

Τα SOS και οι παγίδες του μηχανογραφικού – Έως τις 15 Ιουλίου η συμπλήρωσή του

4press

Leave a Comment